NAV ELLENŐRZÉS

2018.okt.13.
Írta: Kis István www.cegvezetoknek.hu

ITT VÁRHATÓ NAV ELLENŐRZÉS 2018. X. 15. – X. 19.

ÉSZAK-BUDAPEST

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai októberben fokozottan ellenőrzik a piacokon árusító őstermelőket, valamint a közterületen, a hétvégi, illetve alkalmi piacokra kitelepülő kereskedőket. Az adóellenőrök a nyugta- és számlaadást, továbbá a termékek eredetét vizsgálják.

KELET-BUDAPEST

A távol-keleti áruk kiskereskedelmére irányul a figyelem 2018. október 15. és 19. között

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatósága 2018. október 15. és 19. között piacokon, vásárokon és kitelepüléseken kiemelten ellenőrzi a távol-keleti áruk kiskereskedőit. A fokozott ellenőrzés során a revizorok a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az online pénztárgépek használatát vizsgálják.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatósága 2018. október 24. és 31. között kiemelten ellenőrzi a virág- és ajándékkereskedőket. A fokozott hatósági jelenlét során a revizorok a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az online pénztárgépek használatát vizsgálják.

BARANYA MEGYE

A NAV Baranya megyei munkatársai október 15. és 21. között Komlón, Mohácson, Sásdon, Siklóson, Szigetváron, Villányban valamint Pécsett végeznek ellenőrzéseket.

Az ellenőrök a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatát, az alkalmazottak bejelentését, valamint az áruk eredetét vizsgálják. Az ellenőrzések elsősorban a piacokon és vásárcsarnokban értékesítőket, ruházati kiskereskedőket, a zöldség- és gyümölcskereskedőket, vendéglátóhelyeket, a fizikai közérzetjavítókat, valamint a személyszállítást folytató adózókat érintik.

Ahol a pénztárgép által továbbított adatok ezt indokolják, ott forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

BÉKÉS MEGYE

2018. október 16-án és 17-én a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai elsősorban Gádoroson és Nagyszénáson végeznek ellenőrzéseket. Az adóellenőrök a foglalkoztatottak bejelentésének ellenőrzése mellett a nyugta- és számlaadást, valamint az online pénztárgépek működtetésének szabályszerűségét vizsgálják. Az ellenőrzésekre egész nap lehet számítani.

BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYE

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. október 17-én Miskolcon, a diósgyőri városrészben ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, valamint a foglalkoztatottak bejelentését a kereskedőknél, vendéglátóknál és szolgáltatóknál.

FEJÉR MEGYE

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. október 15. és 19. között az iskolabüféket és a munkahelyi étkezdéket ellenőrzik. A NAV szakemberei elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják. Az ellenőrzések során az adóellenőrök több alkalommal is visszatérnek egy-egy helyszínre.

HAJDÚ-BIHAR MEGYE

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket 2018. október 15. és 19. között:
október 15. (hétfő) Tiszacsege, Debrecen
október 16. (kedd) Püspökladány,Debrecen
október 17. (szerda) Berettyóújfalu, Debrecen
október 18. (csütörtök) Létavértes, Debrecen
október 19. (péntek) Debrecen

A NAV szakemberei elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik a kereskedőknél, szolgáltatóknál. Emellett fokozott figyelmet fordítanak az online pénztárgép használatára kötelezettek ellenőrzésére, a nyugtaadást már korábban elmulasztókra, továbbá a jövedéki termékek forgalmának ellenőrzésére is. A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

HEVES MEGYE

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018 októberében fokozottan ellenőrzik a koszorút, virágot és mécsest árusító vállalkozásokat, kitelepüléseket. A NAV szakemberei a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét vizsgálják.

NÓGRÁD MEGYE

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2018. október 15. és 19. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:
október 15. (hétfő) Rétság és környéke
október 16. (kedd) Pásztó és környéke
október 17. (szerda) Szécsény és környéke
október 18. (csütörtök) Érsekvadkert és környéke
október 19. (péntek) Salgótarján és környéke

A revizorok ellenőrzik az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét. Utóbbi körben kiemelten ellenőrzik a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, továbbá a pénztárgép éves felülvizsgálatát.

Az adóellenőrök a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is végezhetnek vizsgálatokat.

PEST MEGYE

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának szakemberei kiemelten ellenőrzik 2018. október 15. és november 4. között a virágkereskedéseket.

A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.
A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának szakemberei kiemelten ellenőrzik az építőipari, személy- és vagyonvédelmi vállalkozások alkalmazotti bejelentéseit 2018. október 1. és november 21. között.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

VAS MEGYE

A NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. október 15. és 2018. október 31. között kiemelten ellenőrzik a virágkereskedelemmel, koszorúkötéssel, piaci kiskereskedelemmel foglalkozó adózókat. A revizorok elsősorban a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az on-line pénztárgépek használatát vizsgálják. A helyszíni ellenőrzések tapasztalatai alapján indokolt esetben forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

ZALA MEGYE
A NAV Zalai Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018 októberében fokozottan ellenőrzik a koszorút, virágot és mécsest árusító vállalkozásokat, kitelepüléseket. A NAV szakemberei a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét vizsgálják.

KIS ISTVÁN ÜZLETI TANÁCSADÓ

FORRÁS: NAV

 

 

 

 

NAV ELLENŐRZÉS - Őstermelői tevékenységet folytatók ellenőrzése

A NAV megyei (fővárosi) igazgatóságai október 15-től az őstermelői tevékenységet folytató adózók körében indítanak vizsgálatot.

Ellenőrzésre elsősorban azok számíthatnak, akik személyi jövedelemadó bevallásukban a folyósított támogatások összegét, illetve a felvásárlók által részükre fizetett összeget nem teljes körűen szerepeltették, helytelenül határozták meg járulékalapjukat, nem vagy nem megfelelő összegben vallották be egészségügyi hozzájárulás adónemben keletkezett kötelezettségeiket, illetve jogosulatlanul érvényesítettek személyi jövedelemadó adókedvezményt,
Kiemelt feladat a bejelentési kötelezettség megfelelő teljesítésének ellenőrzése is.
Forrás: NAV


KIS ISTVÁN ÜZLETI TANÁCSADÓ