NAV ELLENŐRZÉS 2019. I. 14. – I. 18.

ÉSZAK-BUDAPEST

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. január 14. és 31. között fokozottan ellenőrzik a sport-, szórakoztató és szabadidős tevékenységet végző vállalkozásokat. Az adóellenőrök a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek használatával kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

BARANYA MEGYE

A NAV baranyai munkatársai január 14. és 20. között Bólyban, Komlón, Mohácson, Sátorhelyen, Szentlőrincen, Szigetváron és a megyeszékhelyen végeznek ellenőrzéseket.

A vizsgálatok során a revizorok a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatást, az online pénztárgép használatát, valamint a forgalmazott áruk eredetét ellenőrzik.

A hivatal munkatársai kiemelten vizsgálják a 2019. január 1-jétől érvényes új áfa-kulcsok szabályos alkalmazását. Emellett ellenőrzésre számíthatnak az online kereskedők, a személyszállítók, a vendéglátóhelyek, valamint a fizikai közérzetjavító tevékenységet folytató adózók. Az ellenőrök fokozott figyelmet fordítanak az építkezéseken dolgozók foglalkoztatásának ellenőrzésére is.

BÉKÉS MEGYE

2019. január 14. és 18. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai elsősorban békéscsabai és gyulai közintézmények büféiben tartanak ellenőrzéseket. A revizorok a foglalkoztatottak bejelentésének ellenőrzése mellett a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek működtetésének szabályszerűségét, és a forgalmi viszonyok alakulását vizsgálják, akár ismétlődő jelleggel.

BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYE

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának adóellenőrei 2019. január 14. és 18. között fokozottan ellenőrzik a megye területén építkezéseken foglalkoztatottak szabályszerű bejelentését.

FEJÉR MEGYE

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának adóellenőrei január 14. és 18. között Székesfehérváron és a Velencei-tó körül az építkezéseken dolgozók foglalkoztatásának szabályszerűségét ellenőrzik.

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYE

A NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. január 14. és 31. között fokozottan ellenőrzik a fénymásoló üzleteket, a papírboltokat, illetve a ruhatisztítással foglalkozó vállalkozásokat Győrben és Sopronban. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is.

HAJDÚ-BIHAR MEGYE

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket 2019. január 14. és 18. között:
január 14. (hétfő) Hajdúszoboszló, Debrecen
január 15. (kedd) Vámospércs, Debrecen
január 16. (szerda) Hajdúböszörmény, Debrecen
január 17. (csütörtök) Debrecen
január 18. (péntek) Debrecen

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik a kereskedőknél, szolgáltatóknál, különös tekintettel a piacon- és közterületen árusítókra. Emellett fokozott figyelmet fordítanak az online pénztárgép használatára kötelezettek ellenőrzésére, a nyugtaadást már korábban elmulasztókra, továbbá a jövedéki termékek forgalmának ellenőrzésére is.

A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYE

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. január 14. és 18. között fokozottan ellenőrzik a festék-, vegyi áru- és háztartási üzleteket. Az adóellenőrök kiemelten vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését.

NÓGRÁD MEGYE

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2019. január 14. és 18. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:
január 14. (hétfő) Szécsény és környéke
január 15. (kedd) Rétság és környéke
január 16. (szerda) Jobbágyi, Szurdokpüspöki és környékük
január 17. (csütörtök) Balassagyarmat és környéke
január 18. (péntek) Salgótarján és környéke

A revizorok ellenőrzik az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét. Utóbbi körben kiemelten vizsgálják a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, továbbá a pénztárgép éves felülvizsgálatát.

Az adóellenőrök a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is végezhetnek vizsgálatokat.

PEST MEGYE

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának szakemberei kiemelten ellenőrzik 2019. januárjában a fodrászati, szépségápolási és egészségmegőrző vállalkozásokat.

A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYE

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 2. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:
január 14. (hétfő): Nyíregyháza,
január 15. (kedd): Nagyhalász, Dombrád,
január 16. (szerda): Rakamaz, Tiszanagyfalu,
január 17. (csütörtök): Kisvárda,
január 18. (péntek): Nyírtelek.

A NAV munkatársai elsősorban a nyugta- és számlaadást vizsgálják. A revizorok a hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

TOLNA MEGYE

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. január 14. és 18. között kiemelten ellenőrzik az online pénztárgépek használatát. A revizorok közterületeken és üzletekben is vizsgálják a nyugta- és számlaadást, valamint az online pénztárgép használatához kapcsolódó egyéb kötelezettségek (pl. éves felülvizsgálat, nyitó készpénzkészlet rögzítése stb.) teljesítését. Az ellenőrzések során forgalomszámlálásokra is sor kerülhet.
Az ellenőrzések várható helyszínei:
2019.01.14. Szedres, Nagydorog
2019.01.15. Paks
2019.01.16. Szekszárd
2019.01.17. Dombóvár
2019.01.18. Bonyhád

A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek NAV ellenőrzések.

VAS MEGYE

A NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. január 14. és 18. között folyamatosan ellenőrzik az oktatási intézmények területén működő büféket, vendéglátókat. A NAV szakemberei elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják. Az ellenőrzések mellett forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

ZALA MEGYE
A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. január 14. és 18. között kiemelten ellenőrzik a hentesüzleteket, valamint a pecsenyesütőket.

A revizorok a számla- és nyugtaadást, az alkalmazottak szabályszerű bejelentéseit, az online pénztárgépek használatát vizsgálják.

A közzétett adatok nem zárják ki, hogy más adózóknál is lehetnek a megye területén ellenőrzések.

KIS ISTVÁN ÜZLETI TANÁCSADÓ

FORRÁS: NAV