NAV ELLENŐRZÉS 2018. XII. 3. – XII. 7.

ÉSZAK-BUDAPEST

A NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai decemberben kiemelten ellenőrzik a vendéglátóhelyeket, a szezonális termékeket árusítókat és a szolgáltatásnyújtókat a vásárokon, piacokon, kitelepüléseken és a bevásárlóközpontokban. Az ellenőrök a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

DÉL-BUDAPEST

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. december 3-tól Budapesten kiemelten ellenőrzik az adventi vásárokon, piaci kitelepüléseken az ünnepekhez köthető vendéglátókat és szezonális termékeket árusítókat, valamint a piacokat és bevásárlóközpontokat.

A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek használatát vizsgálják.

KELET-BUDAPEST

A belvárosi vendéglátóhelyek és az adventi vásárok ellenőrzésére irányul a figyelem 2018. december 3. és 9. között

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatósága 2018. december 3. és 9. között kiemelten ellenőrzi a belvárosi vendéglátóhelyeket és az adventi vásárokra kitelepült árusokat. A fokozott ellenőrzés során a revizorok a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az online pénztárgépek használatát vizsgálják.

BÁCS-KISKUN MEGYE

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai az adventi időszakban kiemelten ellenőrzik a vásárokon és piacokon a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatotti bejelentéseket. Az édesség- és ajándékárusok mellett további kitelepülők is számíthatnak ellenőrzésekre.

BARANYA MEGYE

A NAV baranyai munkatársai december 3. és 9. között, Komlón, Mohácson, Pécsváradon, Sásdon, Siklóson, Szigetváron, Vásárosdombón, Véménden és a megyeszékhelyen végeznek ellenőrzéseket.

A revizorok a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét vizsgálják. Ellenőrzésre számíthatnak a zöldség- és gyümölcskereskedők, az édességkereskedők, a kisboltok, a vendéglátóhelyek, valamint a piacon, közterületen értékesítők. Az adóhatóság munkatársai továbbra is fokozottan ellenőrzik az autógumi-szervizeket és a személyszállítókat.

A nagyobb ünnepi rendezvényeken, kitelepüléseken is jelen lesznek a revizorok és a pénzügyőrök.

BÉKÉS MEGYE

2018. december 3. és 7. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai kiemelten ellenőrzik Békéscsabán a személyszállító szolgáltatókat (taxisokat). A revizorok a nyugta- és számlaadás mellett az online pénztárgépek működtetésének szabályszerűségét vizsgálják. Az ellenőrzésekre - akár ismétlődő jelleggel - egész nap lehet számítani.

BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYE

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. december 7-én a miskolci Búza téri piacon ellenőrzik az adventhez kapcsolódó termékeket értékesítőket és a vendéglátóhelyeket. Elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

FEJÉR MEGYE

A Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóság adóellenőrei 2018. december 1. és 9. között az Adventi Vásár árusait ellenőrzik. Kiemelten vizsgálják az online pénztárgép megfelelő használatát, a nyugta- és számlaadást, illetve a foglalkoztatás szabályszerűségét.

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYE

A NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. november 30. és december 24. között fokozottan ellenőrzik az adventi vásárokban és a bevásárlóközpontokban az ünnephez köthető termékeket árusítókat Győrben, Mosonmagyaróváron és Sopronban. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is.

HAJDÚ-BIHAR MEGYE

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket 2018. december 3. és 7. között:
december 3. (hétfő) Debrecen
december 4. (kedd) Debrecen
december 5. (szerda) Debrecen
december 6. (csütörtök) Debrecen
december 7. (péntek) Debrecen

A NAV munkatársai elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik a kereskedőknél, szolgáltatóknál.

Emellett fokozott figyelmet fordítanak az online pénztárgép használatára kötelezettek ellenőrzésére, a nyugtaadást már korábban elmulasztókra, továbbá a jövedéki termékek forgalmának ellenőrzésére is.

A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

HEVES MEGYE

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 49. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:
december 3. (hétfő): Mátraszentimre
december 4. (kedd: Hatvan
december 5. (szerda): Tiszanána, Sarud
december 6. (csütörtök): Gyöngyös
december 7. (péntek): Felsőtárkány

A NAV revizorai kiemelten ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYE

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. december hónapban folyamatosan ellenőrzik a karácsonyi termékeket árusítókat az adventi vásárokban, üzletekben, piacokon és közterületeken. Az adóellenőrök kiemelten vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az áruk eredetét, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését.

A helyszíni ellenőrzések tapasztalatai alapján forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

NÓGRÁD MEGYE

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársai az év hátralévő időszakában kiemelten ellenőrzik az adventhez és a karácsonyhoz kapcsolódó termékeket árusítókat. Elsősorban a vásárokon, piaci kitelepüléseken szezonális árukat – fenyőfát, szaloncukrot, édességet, játékot, hal- és húsárut – értékesítők számíthatnak a revizorok fokozott jelenlétére.

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2018. december 3. és 8. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:
december 3. (hétfő) Szécsény és környéke
december 4. (kedd) Rétság és környéke
december 5. (szerda) Jobbágyi, Szurdokpüspöki és környékük
december 6. (csütörtök) Salgótarján és környéke
december 7. (péntek) Bátonyterenye és környéke
december 8. (szombat) Balassagyarmat, Szécsény, Pásztó, Bátonyterenye

A revizorok ellenőrzik az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét. Utóbbi körben kiemelten ellenőrzik a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, továbbá a pénztárgép éves felülvizsgálatát.

Az adóellenőrök a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is végezhetnek vizsgálatokat.

PEST MEGYE

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. november 26-tól kiemelten ellenőrzik a vásárokon, piaci kitelepüléseken az ünnepekhez köthető vendéglátókat és szezonális termékeket árusítókat.

A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

SOMOGY MEGYE

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai kiemelten ellenőrzik a piacokon, adventi vásárokban, alkalmi kitelepüléseken értékesítőket decemberben. Fokozott revizori figyelemre számíthatnak a fenyőfa-, dísztárgy- és édességkereskedők, valamint a hal- és húsárusok.

A NAV munkatársai a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép megfelelő üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, valamint az értékesített áruk eredetét is vizsgálják.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

TOLNA MEGYE

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. december 3. és 7. között kiemelten ellenőrzik az adventhez kapcsolódóan a kiskereskedőket. A revizorok közterületeken és üzletekben is vizsgálják a nyugta- és számlaadást, valamint az online pénztárgép használatához kapcsolódó egyéb kötelezettségek (pl. éves felülvizsgálat, nyitó készpénzkészlet rögzítése stb.) teljesítését. Az ellenőrzések során forgalomszámlálásokra is sor kerülhet.

Az ellenőrzések várható helyszínei:
2018.12.03. Bátaszék
2018.12.04. Dombóvár
2018.12.05. Simontornya
2018.12.06. Dunaföldvár
2018.12.07. Bonyhád

VAS MEGYE

A NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. december hónapban folyamatosan ellenőrzik a karácsonyi ünnepekhez kapcsolódó szezonális termékeket árusítókat az adventi vásárokban, üzletekben, piacokon.

A NAV ellenőrei elsősorban a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az on-line pénztárgépek használatát, az áruk eredetét vizsgálják. A helyszíni ellenőrzések tapasztalatai alapján indokolt esetben forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

VESZPRÉM MEGYE

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. december 3. és 7. között kiemelten ellenőrzik az illatszer-, édességkereskedőket, valamint a ruha- és textilárusokat Ajkán, Balatonalmádiban, Balatonfüreden, Pápán, Tapolcán és Veszprémben.

Az adventi vásárokban és kitelepüléseken szintén várhatóak ellenőrzések.

A NAV szakemberei főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják.

ZALA MEGYE
A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. december 3. és 23. között fokozottan ellenőrzik a karácsonyi ünnepekhez kapcsolódó szezonális termékeket árusítókat az adventi vásárokban, üzletekben, piacokon.

A NAV ellenőrei elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét vizsgálják.

KIS ISTVÁN ÜZLETI TANÁCSADÓ

FORRÁS: NAV