NAV ELLENŐRZÉS 2018. XI. 26. – XI. 30.

DÉL-BUDAPEST

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. november 20. és 30. között Budapesten jogkövetési vizsgálatokat végeznek a székhelyszolgáltatóknál.

BARANYA MEGYE

A NAV munkatársai november 26. és december 2. között Szentlőrincen, Szigetváron, Komlón, Kozármislenyben, Siklóson, Harkányban és a megyeszékhelyen végeznek ellenőrzéseket.

A próbavásárlások során a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét vizsgálják. Ellenőrzésre számíthatnak a zöldség- és gyümölcskereskedők, a pékségek, a vendéglátóhelyek, valamint a piacon, közterületen értékesítők. Az adóhatóság munkatársai kiemelten ellenőrzik az autógumi-szervizeket és a személyszállítókat is.

FEJÉR MEGYE

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának szakemberei 2018. november 26. és 30. között a vendéglátóhelyeket ellenőrzik. A NAV szakemberei elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYE

A NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. november 23. és 25. között fokozottan ellenőrzik a győri vendéglátó- és éjszakai szórakozóhelyeket. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is.

HEVES MEGYE

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 48. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:
november 26. (hétfő): Füzesabony
november 27. (kedd): Pétervására
november 28. (szerda): Verpelét
november 29. (csütörtök): Csány
november 30. (péntek): Kál
december 1. (szombat): Eger

A NAV szakemberei kiemelten ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

NÓGRÁD MEGYE

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2018. november 26. és 30. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:
november 26. (hétfő) Szurdokpüspöki, Jobbágyi és környékük
november 27. (kedd) Pásztó és környéke
november 28. (szerda) Szécsény és környéke
november 29. (csütörtök) Magyarnándor, Bercel és környékük
november 30. (péntek) Karancslapujtő és környéke

A revizorok ellenőrzik az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét. Utóbbi körben kiemelten ellenőrzik a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, továbbá a pénztárgép éves felülvizsgálatát.

Az adóellenőrök a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is végezhetnek vizsgálatokat.

PEST MEGYE

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. november 26-tól kiemelten ellenőrzik a vásárokon, piaci kitelepüléseken az ünnepekhez köthető vendéglátókat és szezonális termékeket árusítókat.

A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

SOMOGY MEGYE

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 48. héten azokat a szezonális üzleteket üzemeltetőket ellenőrzi, akik nem jelentették be a pénztárgépek használatának szüneteltetését.

Vizsgálatokra számíthatnak a drogériák és az illatszert, szépészeti termékeket forgalmazók.

A NAV munkatársai a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép megfelelő üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, valamint az értékesített áruk beszerzésének bizonylatolását is vizsgálják.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

VAS MEGYE

A NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. november hónapban kiemelten ellenőrzik az informatikai eszközöket forgalmazó adózókat. A revizorok elsősorban a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az on-line pénztárgépek használatát vizsgálják. A helyszíni ellenőrzések tapasztalatai alapján indokolt esetben forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

VESZPRÉM MEGYE

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. november 26. és december 1. között az alábbi járások területén terveznek helyszíni ellenőrzéseket:
november 26. (hétfő) Zirc
november 27. (kedd) Sümeg
november 28. (szerda) Pápa
november 29. (csütörtök) Veszprém
november 30. (péntek) Várpalota
december 1. (szombat) Balatonalmádi

A NAV szakemberei főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják, továbbá kiemelten ellenőrzik a tényleges és bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, valamint a pénztárgépek éves felülvizsgálatát.

KIS ISTVÁN ÜZLETI TANÁCSADÓ

FORRÁS: NAV