NAV ELLENŐRZÉS 2018. XI. 19. – XI. 23.

BARANYA MEGYE

A NAV Baranya megyei munkatársai november 19. és 25. között, Bólyban, Drávaszabolcson, Harkányban, Mohácson, Szászváron, Szentlőrincen, Szigetváron, Villányban, és Pécsett végeznek helyszíni ellenőrzéseket.

Az ellenőrök a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, az alkalmazottak bejelentését, valamint az áruk eredetét vizsgálják. Az ellenőrzések elsősorban a vegyescikk-kereskedőket, a dohányárusokat, a piacokon és vásárcsarnokban értékesítőket, a hentesüzleteket, a vendéglátóhelyeket, továbbá a szépészeti és egyéb szolgáltatókat érintik.

Ahol a pénztárgép által továbbított adatok ezt indokolják, ott forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

BÉKÉS MEGYE

2018. november 19. és 23. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai kiemelten ellenőrzik Békéscsabán a személyszállító szolgáltatókat (taxisokat). A revizorok a nyugta- és számlaadás mellett az online pénztárgépek működtetésének szabályszerűségét vizsgálják. Az ellenőrzésekre - akár ismétlődő jelleggel - egész nap lehet számítani.

CSONGRÁD MEGYE

A NAV Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársai november 19. és november 23. között fokozottan ellenőrzik az apátfalvi adózókat.

Az adóellenőrök többek között a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

FEJÉR MEGYE

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának szakemberei 2018. november 19. és 23. között Erzsébet nap alkalmából a virágárusokat ellenőrzik. A NAV szakemberei elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYE

A NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. november 23. és 25. között fokozottan ellenőrzik a győri vendéglátó- és éjszakai szórakozóhelyeket. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is.

HAJDÚ-BIHAR MEGYE

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket 2018. november 19. és 23. között:
november 19. (hétfő) Hajdúböszörmény, Debrecen
november 20. (kedd) Polgár, Debrecen
november 21. (szerda) Kaba, Debrecen
november 22. (csütörtök) Nádudvar, Debrecen
november 23. (péntek) Debrecen

A NAV szakemberei elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik a kereskedőknél, szolgáltatóknál.

Emellett fokozott figyelmet fordítanak az online pénztárgép használatára kötelezettek ellenőrzésére, a nyugtaadást már korábban elmulasztókra, továbbá a jövedéki termékek forgalmának ellenőrzésére is.

A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYE

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. november 8. és 18. között fokozottan ellenőrzik a textil termékek és lábbelik forgalmazásával foglalkozó vállalkozásokat. Az adóellenőrök kiemelten vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az áruk eredetét, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését.

NÓGRÁD MEGYE

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2018. november 19. és 23. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:
november 19. (hétfő) Szécsény és környéke
november 20. (kedd) Balassagyarmat és környéke
november 21. (szerda) Rétság és környéke
november 22. (csütörtök) Szécsény és környéke
november 23. (péntek) Salgótarján és környéke

A revizorok ellenőrzik az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét. Utóbbi körben kiemelten ellenőrzik a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, továbbá a pénztárgép éves felülvizsgálatát.

Az adóellenőrök a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is végezhetnek vizsgálatokat.

PEST MEGYE

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának szakemberei kiemelten ellenőrzik az építőipari, személy- és vagyonvédelmi vállalkozások alkalmazotti bejelentéseit 2018. október 1. és november 21. között.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

VAS MEGYE

A NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. november hónapban kiemelten ellenőrzik az informatikai eszközöket forgalmazó adózókat. A revizorok elsősorban a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az on-line pénztárgépek használatát vizsgálják. A helyszíni ellenőrzések tapasztalatai alapján indokolt esetben forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

VESZPRÉM MEGYE

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. november 19. és 23. között az alábbi járások területén terveznek helyszíni ellenőrzéseket:
november 19. (hétfő) Ajka
november 20. (kedd) Tapolca
november 21. (szerda) Pápa
november 22. (csütörtök) Veszprém
november 23. (péntek) Balatonfüred

A NAV szakemberei főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják, továbbá kiemelten ellenőrzik a tényleges és bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, valamint a pénztárgépek éves felülvizsgálatát.

ZALA MEGYE
A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. november 19. és 25. között fokozottan ellenőrzik a használtcikk-kereskedőket. A NAV szakemberei a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét vizsgálják.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy más tevékenységet végzők körében és más típusú ellenőrzésekre is sor kerüljön a megyében.

KIS ISTVÁN ÜZLETI TANÁCSADÓ

FORRÁS: NAV