ITT VÁRHATÓ NAV ELLENŐRZÉS 2018. XI. 12. – XI. 16.

BÉKÉS MEGYE

2018. november 14-én és 15-én a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai Kétsopronyban, Kardoson, Hunyán, Csabacsűdön és Örménykúton végeznek ellenőrzéseket. A revizorok a foglalkoztatottak bejelentésének ellenőrzése mellett a nyugta- és számlaadást, valamint az online pénztárgépek működtetésének szabályszerűségét is vizsgálják. Az ellenőrzésekre - akár ismétlődő jelleggel - egész nap lehet számítani.

BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYE

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. november 14-én Miskolcon, az Újgyőri főtéren és környékén ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát, valamint a foglalkoztatottak bejelentését a kereskedőknél, vendéglátóknál és szolgáltatóknál.

FEJÉR MEGYE

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának szakemberei 2018. november 12. és 17. között Szabadegyházán, Perkátán ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését.

HAJDÚ-BIHAR MEGYE

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket 2018. november 12. és 16. között:
november 12. (hétfő) Téglás, Hajdúhadház, Debrecen
november 13. (kedd) Püspökladány, Debrecen
november 14. (szerda) Hajdúsámson, Debrecen
november 15. (csütörtök) Mikepércs, Sáránd, Debrecen
november 16. (péntek) Debrecen

A NAV szakemberei elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik a kereskedőknél, szolgáltatóknál.

Emellett fokozott figyelmet fordítanak az online pénztárgép használatára kötelezettek ellenőrzésére, a nyugtaadást már korábban elmulasztókra, továbbá a jövedéki termékek forgalmának ellenőrzésére is.

A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYE

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. november 8. és 18. között fokozottan ellenőrzik a textil termékek és lábbelik forgalmazásával foglalkozó vállalkozásokat. Az adóellenőrök kiemelten vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az áruk eredetét, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését.

NÓGRÁD MEGYE

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2018. november 12. és 16. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:
november 12. (hétfő) Salgótarján és környéke
november 13. (kedd) Szécsény és környéke
november 14. (szerda) Balassagyarmat és környéke
november 15. (csütörtök) Pásztó és környéke
november 16. (péntek) Bátonyterenye és környéke

A revizorok ellenőrzik az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét. Utóbbi körben kiemelten ellenőrzik a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, továbbá a pénztárgép éves felülvizsgálatát.

Az adóellenőrök a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is végezhetnek vizsgálatokat.

PEST MEGYE

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának szakemberei kiemelten ellenőrzik az építőipari, személy- és vagyonvédelmi vállalkozások alkalmazotti bejelentéseit 2018. október 1. és november 21. között.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYE

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 46. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:
november 12. (hétfő): Nyírkarász,
november 13. (kedd): Vásárosnamény,
november 14. (szerda): Fehérgyarmat,
november 15. (csütörtök): Kocsord, Győrtelek,
november 16. (péntek): Nyírcsaholy, Nagyecsed.

A NAV munkatársai elsősorban a nyugta- és számlaadást vizsgálják. A revizorok a hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

TOLNA MEGYE

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. november 12. és 16. között kiemelten ellenőrzik az online pénztárgép használatát. A revizorok közterületeken és üzletekben is vizsgálják a nyugta- és számlaadást, valamint az online pénztárgép használatához kapcsolódó egyéb kötelezettségek (pl. éves felülvizsgálat, nyitó készpénzkészlet rögzítése stb.) teljesítését.

Az ellenőrzések várható helyszínei:
2018.11.12. Bátaszék
2018.11.13. Bonyhád
2018.11.14. Szedres, Nagydorog
2018.11.15. Tamási
2018.11.16. Paks

A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek NAV ellenőrzések.

VESZPRÉM MEGYE

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. november 12. és 16. között kiemelten ellenőrzik a ruha- és textilárusokat az alábbi járások területén:
november 12. (hétfő) Devecser
november 13. (kedd) Pápa
november 14. (szerda) Veszprém
november 15. (csütörtök) Sümeg
november 16. (péntek) Zirc

A NAV szakemberei főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják, továbbá kiemelten ellenőrzik a tényleges és bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, valamint a pénztárgépek éves felülvizsgálatát.

ZALA MEGYE
A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. november 12. és 18. között fokozottan ellenőrzik a házhoz szállítással értékesítő vállalkozásokat.

A hivatal szakemberei a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét vizsgálják.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy más területen is lehetnek ellenőrzések.

KIS ISTVÁN ÜZLETI TANÁCSADÓ

FORRÁS: NAV