NAV ELLENŐRZÉS 2018. X. 29. – XI. 2.

ÉSZAK-BUDAPEST

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai októberben fokozottan ellenőrzik a piacokon árusító őstermelőket, valamint a közterületen, a hétvégi, illetve alkalmi piacokra kitelepülő kereskedőket. Az adóellenőrök a nyugta- és számlaadást, továbbá a termékek eredetét vizsgálják.

DÉL-BUDAPEST

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. október 24. és 31. között Budapesten kiemelten ellenőrzik a virág-, koszorú- és ajándékkereskedőket.

Az ellenőrök a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az online pénztárgépek használatát vizsgálják.

KELET-BUDAPEST

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatósága 2018. október 24. és 31. között kiemelten ellenőrzi a virág- és ajándékkereskedőket. A fokozott hatósági jelenlét során a revizorok a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az online pénztárgépek használatát vizsgálják.

BÁCS-KISKUN MEGYE

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai október 29. és november 6. között kiemelten ellenőrzik a virág-, koszorú-, mécsesárusoknál a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgépek üzemeltetésének szabályszerűségét. Az üzletben és közterületen (piacon, temetőknél) árusítók egyaránt számíthatnak ellenőrzésekre. Az ellenőrök ezen felül a foglalkoztatással kapcsolatos bejelentéseket is vizsgálhatják.

BARANYA MEGYE

A NAV Baranya megyei munkatársai október 29. és november 4. között Komlón, Mohácson, Siklóson, Villányban, valamint Pécsett végeznek helyszíni ellenőrzéseket.

A hivatal szakemberei főként a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, az alkalmazottak bejelentését, valamint az áruk eredetét vizsgálják. Az ellenőrzések elsősorban a piacokon és vásárcsarnokban értékesítőket, a virágkereskedőket, kertészeteket, koszorúkötőket, a mécseseket értékesítőket, valamint a vendéglátóhelyeket érintik.

Ahol a pénztárgép által továbbított adatok ezt indokolják, ott forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

BÉKÉS MEGYE

2018. október 29. és 31. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai kiemelten ellenőrzik a megyében a virág-, koszorú-, mécses- és kegytárgykereskedőket. A revizorok a nyugta- és számlaadás mellett a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.

CSONGRÁD MEGYE

A NAV Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársai október 29. és 31. között, a megye üzleteiben, piacain és a temetők környékén fokozottan ellenőrzik a virág-, koszorúértékesítőket.

Az adóellenőrök többek között a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

FEJÉR MEGYE

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. október 29. és november 2. között a megyében a virág- és koszorúkereskedőket ellenőrzik. A NAV szakemberei elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYE

A NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. október 24. és november 1. között fokozottan ellenőrzik a koszorút, virágot, mécsest árusító vállalkozásokat Győrben, Csornán, Mosonmagyaróváron, Kapuváron és Sopronban. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is.

HAJDÚ-BIHAR MEGYE

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket 2018. október 24. és 31. között:
október 29. (hétfő) Hajdúszoboszló, Debrecen
október 30. (kedd) Hajdúböszörmény, Debrecen
október 31. (szerda) Debrecen

A NAV szakemberei elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik a kereskedőknél, szolgáltatóknál. Emellett fokozott figyelmet fordítanak az online pénztárgép használatára kötelezettek ellenőrzésére, a nyugtaadást már korábban elmulasztókra, továbbá a jövedéki termékek forgalmának ellenőrzésére is.A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE

Jász-Nagykun-Szolnok megyében a 43. és 44. héten a koszorút, virágot és mécsest árusító vállalkozásokat ellenőrzik fokozottan a NAV szakemberei.

Az ellenőrzések során a revizorok az üzletekben, kistelepüléseken a számla- és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését, az online pénztárgépekkel kapcsolatos kötelezettségeket ellenőrzik.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYE

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. október 22. és november 2. között fokozottan ellenőrzik a koszorút, virágot és mécsest árusítókat. Az adóellenőrök kiemelten vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az áruk eredetét, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését.

NÓGRÁD MEGYE

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2018. október 29. és 31. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:
október 29. (hétfő) Szécsény és Pásztó
október 30. (kedd) Rétság és Balassagyarmat
október 31. (szerda) Salgótarján és Bátonyterenye

A revizorok elsősorban a virágot, mécsest, koszorút értékesítő vállalkozásoknál ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését és a forgalmazott áruk eredetét.

Az ellenőrök az online pénztárgép üzemeltetésére kötelezett adózóknál vizsgálják a szabályszerű használatot, a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, továbbá a pénztárgép éves felülvizsgálatát.

Az adóellenőrök a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is végezhetnek vizsgálatokat.

PEST MEGYE

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának szakemberei kiemelten ellenőrzik 2018. október 15. és november 4. között a virágkereskedéseket.

A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.
A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának szakemberei kiemelten ellenőrzik az építőipari, személy- és vagyonvédelmi vállalkozások alkalmazotti bejelentéseit 2018. október 1. és november 21. között.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

SOMOGY MEGYE

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága előzetes kockázatelemzés alapján a következő ellenőrzéseket végzi a 43-44. héten:

Kiemelt figyelemre számíthatnak a virágot, koszorút és mécseseket árusítók. A NAV munkatársai a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép megfelelő üzemeltetését, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

Az építőipari tevékenységet végzők is számíthatnak a foglalkoztatottak bejelentésének ellenőrzésére.

A közétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

TOLNA MEGYE

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. október 24. és 31. között kiemelten ellenőrzik a virág-, koszorú- és ajándékárusokat. A revizorok közterületeken és üzletekben is vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az online pénztárgép használatához kapcsolódó egyéb kötelezettségek (pl. éves felülvizsgálat, nyitó készpénzkészlet rögzítése stb.) teljesítését. Az ellenőrzések során forgalomszámlálások végzésére is sor kerülhet.

Az ellenőrzések várható helyszínei:
2018.10.29. Dombóvár
2018.10.30. Paks
2018.10.31. Szekszárd

A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek NAV ellenőrzések.

VAS MEGYE

A NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. október 15. és 2018. október 31. között kiemelten ellenőrzik a virágkereskedelemmel, koszorúkötéssel, piaci kiskereskedelemmel foglalkozó adózókat. A revizorok elsősorban a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az on-line pénztárgépek használatát vizsgálják. A helyszíni ellenőrzések tapasztalatai alapján indokolt esetben forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

VESZPRÉM MEGYE

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a 43-44. héten a pápai, veszprémi és a tapolcai járás területén fokozottan ellenőrzik a virág- és koszorúárusokat.

A NAV szakemberei főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják. A revizorok a hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

ZALA MEGYE
A NAV Zalai Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018 októberében fokozottan ellenőrzik a koszorút, virágot és mécsest árusító vállalkozásokat, kitelepüléseket. A NAV szakemberei a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét vizsgálják.

KIS ISTVÁN ÜZLETI TANÁCSADÓ

FORRÁS: NAV