NAV ELLENŐRZÉS 2018. X. 22. – X. 26.

ÉSZAK-BUDAPEST

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai októberben fokozottan ellenőrzik a piacokon árusító őstermelőket, valamint a közterületen, a hétvégi, illetve alkalmi piacokra kitelepülő kereskedőket. Az adóellenőrök a nyugta- és számlaadást, továbbá a termékek eredetét vizsgálják.

DÉL-BUDAPEST

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. október 24. és 31. között Budapesten kiemelten ellenőrzik a virág-, koszorú- és ajándékkereskedőket.

Az ellenőrök a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az online pénztárgépek használatát vizsgálják.

KELET-BUDAPEST

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatósága 2018. október 24. és 31. között kiemelten ellenőrzi a virág- és ajándékkereskedőket. A fokozott hatósági jelenlét során a revizorok a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az online pénztárgépek használatát vizsgálják.

BARANYA MEGYE

A NAV Baranya megyei munkatársai október 22. és 28. között Hosszúhetényben, Komlón, Kővágószőlősön, valamint Pécsett végeznek helyszíni ellenőrzéseket.

A hivatal szakemberei főként a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, az alkalmazottak bejelentését, valamint az áruk eredetét vizsgálják. Az ellenőrzések elsősorban a piacokon és vásárcsarnokban értékesítőket, a zöldség- és gyümölcskereskedőket, vendéglátóhelyeket, a használtruha kiskereskedőket, valamint a gépjárműjavítókat, karbantartókat érintik.

Ahol a pénztárgép által továbbított adatok ezt indokolják, ott forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

FEJÉR MEGYE

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának szakemberei a 43. héten Szabadbattyánban, Pákozdon és Velencén ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését. Az ellenőrzések során az adóellenőrök több alkalommal is visszatérnek egy-egy helyszínre.

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYE

A NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. október 24. és november 1. között fokozottan ellenőrzik a koszorút, virágot, mécsest árusító vállalkozásokat Győrben, Csornán, Mosonmagyaróváron, Kapuváron és Sopronban. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is.

A NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. október 26-án és 27-én fokozottan ellenőrzik a győri vendéglátó- és éjszakai szórakozóhelyeket. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is.

HEVES MEGYE

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 43. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:
október 24. (szerda): Heves
október 25. (csütörtök): Hort
október 26. (péntek): Eger

A NAV szakemberei kiemelten ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYE

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. október 22. és november 2. között fokozottan ellenőrzik a koszorút, virágot és mécsest árusítókat. Az adóellenőrök kiemelten vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az áruk eredetét, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését.

NÓGRÁD MEGYE

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2018. október 24. és 28. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:
október 24. (szerda) Balassagyarmat és környéke
október 25. (csütörtök) Pásztó és környéke
október 26. (péntek) Bátonyterenye és környéke

A revizorok ellenőrzik az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét. Utóbbi körben kiemelten ellenőrzik a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, továbbá a pénztárgép éves felülvizsgálatát.

Az adóellenőrök a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is végezhetnek vizsgálatokat.

PEST MEGYE

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának szakemberei kiemelten ellenőrzik 2018. október 15. és november 4. között a virágkereskedéseket.

A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.
A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának szakemberei kiemelten ellenőrzik az építőipari, személy- és vagyonvédelmi vállalkozások alkalmazotti bejelentéseit 2018. október 1. és november 21. között.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYE

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 43. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:
október 24. (szerda): Nyíregyháza
október 25. (csütörtök): Kisvárda, Anarcs
október 26. (péntek): Geszteréd, Bököny

A NAV munkatársai a nyugta- és számlaadás mellett kiemelt figyelmet fordítanak a virág-, dísznövény-kereskedők ellenőrzésére. A revizorok a hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

VAS MEGYE

A NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. október 15. és 2018. október 31. között kiemelten ellenőrzik a virágkereskedelemmel, koszorúkötéssel, piaci kiskereskedelemmel foglalkozó adózókat. A revizorok elsősorban a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az on-line pénztárgépek használatát vizsgálják. A helyszíni ellenőrzések tapasztalatai alapján indokolt esetben forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

ZALA MEGYE
A NAV Zalai Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018 októberében fokozottan ellenőrzik a koszorút, virágot és mécsest árusító vállalkozásokat, kitelepüléseket. A NAV szakemberei a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét vizsgálják.

KIS ISTVÁN ÜZLETI TANÁCSADÓ

FORRÁS: NAV