NAV ELLENŐRZÉS 2018. X. 15. – X. 19.

ÉSZAK-BUDAPEST

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai októberben fokozottan ellenőrzik a piacokon árusító őstermelőket, valamint a közterületen, a hétvégi, illetve alkalmi piacokra kitelepülő kereskedőket. Az adóellenőrök a nyugta- és számlaadást, továbbá a termékek eredetét vizsgálják.

KELET-BUDAPEST

A távol-keleti áruk kiskereskedelmére irányul a figyelem 2018. október 15. és 19. között

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatósága 2018. október 15. és 19. között piacokon, vásárokon és kitelepüléseken kiemelten ellenőrzi a távol-keleti áruk kiskereskedőit. A fokozott ellenőrzés során a revizorok a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az online pénztárgépek használatát vizsgálják.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatósága 2018. október 24. és 31. között kiemelten ellenőrzi a virág- és ajándékkereskedőket. A fokozott hatósági jelenlét során a revizorok a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az online pénztárgépek használatát vizsgálják.

BARANYA MEGYE

A NAV Baranya megyei munkatársai október 15. és 21. között Komlón, Mohácson, Sásdon, Siklóson, Szigetváron, Villányban valamint Pécsett végeznek ellenőrzéseket.

Az ellenőrök a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatát, az alkalmazottak bejelentését, valamint az áruk eredetét vizsgálják. Az ellenőrzések elsősorban a piacokon és vásárcsarnokban értékesítőket, ruházati kiskereskedőket, a zöldség- és gyümölcskereskedőket, vendéglátóhelyeket, a fizikai közérzetjavítókat, valamint a személyszállítást folytató adózókat érintik.

Ahol a pénztárgép által továbbított adatok ezt indokolják, ott forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

BÉKÉS MEGYE

2018. október 16-án és 17-én a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai elsősorban Gádoroson és Nagyszénáson végeznek ellenőrzéseket. Az adóellenőrök a foglalkoztatottak bejelentésének ellenőrzése mellett a nyugta- és számlaadást, valamint az online pénztárgépek működtetésének szabályszerűségét vizsgálják. Az ellenőrzésekre egész nap lehet számítani.

BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYE

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. október 17-én Miskolcon, a diósgyőri városrészben ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, valamint a foglalkoztatottak bejelentését a kereskedőknél, vendéglátóknál és szolgáltatóknál.

FEJÉR MEGYE

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. október 15. és 19. között az iskolabüféket és a munkahelyi étkezdéket ellenőrzik. A NAV szakemberei elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják. Az ellenőrzések során az adóellenőrök több alkalommal is visszatérnek egy-egy helyszínre.

HAJDÚ-BIHAR MEGYE

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket 2018. október 15. és 19. között:
október 15. (hétfő) Tiszacsege, Debrecen
október 16. (kedd) Püspökladány,Debrecen
október 17. (szerda) Berettyóújfalu, Debrecen
október 18. (csütörtök) Létavértes, Debrecen
október 19. (péntek) Debrecen

A NAV szakemberei elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik a kereskedőknél, szolgáltatóknál. Emellett fokozott figyelmet fordítanak az online pénztárgép használatára kötelezettek ellenőrzésére, a nyugtaadást már korábban elmulasztókra, továbbá a jövedéki termékek forgalmának ellenőrzésére is. A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

HEVES MEGYE

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018 októberében fokozottan ellenőrzik a koszorút, virágot és mécsest árusító vállalkozásokat, kitelepüléseket. A NAV szakemberei a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét vizsgálják.

NÓGRÁD MEGYE

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2018. október 15. és 19. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:
október 15. (hétfő) Rétság és környéke
október 16. (kedd) Pásztó és környéke
október 17. (szerda) Szécsény és környéke
október 18. (csütörtök) Érsekvadkert és környéke
október 19. (péntek) Salgótarján és környéke

A revizorok ellenőrzik az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét. Utóbbi körben kiemelten ellenőrzik a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, továbbá a pénztárgép éves felülvizsgálatát.

Az adóellenőrök a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is végezhetnek vizsgálatokat.

PEST MEGYE

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának szakemberei kiemelten ellenőrzik 2018. október 15. és november 4. között a virágkereskedéseket.

A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.
A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának szakemberei kiemelten ellenőrzik az építőipari, személy- és vagyonvédelmi vállalkozások alkalmazotti bejelentéseit 2018. október 1. és november 21. között.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

VAS MEGYE

A NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. október 15. és 2018. október 31. között kiemelten ellenőrzik a virágkereskedelemmel, koszorúkötéssel, piaci kiskereskedelemmel foglalkozó adózókat. A revizorok elsősorban a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az on-line pénztárgépek használatát vizsgálják. A helyszíni ellenőrzések tapasztalatai alapján indokolt esetben forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

ZALA MEGYE
A NAV Zalai Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018 októberében fokozottan ellenőrzik a koszorút, virágot és mécsest árusító vállalkozásokat, kitelepüléseket. A NAV szakemberei a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét vizsgálják.

KIS ISTVÁN ÜZLETI TANÁCSADÓ

FORRÁS: NAV