NAV ELLENŐRZÉS 2018. X. 8. – X. 12.

ÉSZAK-BUDAPEST

A NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai október 8. és 14. között ellenőrzik az étkeztetési szolgáltatásokra vonatkozó kedvezményes adómérték alkalmazását, a turizmusfejlesztési hozzájárulás bevallását, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgépek szabályos használatát a vendéglátóknál.

DÉL-BUDAPEST

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. október 8. és 12. között kiemelten ellenőrzik a Budapesten működő szépészeti-, valamint az egészségmegőrző szolgáltatókat.

Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a készpénzkészletet és a foglalkoztatottak bejelentését.

FEJÉR MEGYE

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának szakemberei 2018. október 8. és 13. között Székesfehérvár és Dunaújváros belvárosában ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, valamint a foglalkoztatás szabályszerűségét. Az ellenőrzések során az adóellenőrök több alkalommal is visszatérnek egy-egy helyszínre.

HAJDÚ-BIHAR MEGYE

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket 2018. október 8. és 12. között:
október 8. (hétfő) Hajdúszoboszló, Debrecen
október 9. (kedd) Hajdúdorog, Debrecen
október 10. (szerda) Nyírábrány, Fülöp, Debrecen
október 11. (csütörtök) Sárrétudvari, Biharnagybajom, Debrecen
október 12. (péntek) Debrecen

A NAV szakemberei elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik a kereskedőknél, szolgáltatóknál.

Emellett fokozott figyelmet fordítanak az újonnan online pénztárgép használatára kötelezettek ellenőrzésére, a nyugtaadást már korábban elmulasztókra, továbbá a jövedéki termékek forgalmának ellenőrzésére is.

A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

HEVES MEGYE

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018 októberében fokozottan ellenőrzik a koszorút, virágot és mécsest árusító vállalkozásokat, kitelepüléseket. A NAV szakemberei a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét vizsgálják.

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYE

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. október 2. és 12. között fokozottan ellenőrzik a szépészeti-, valamint az egészségmegőrző- és sportszolgáltatókat. Az adóellenőrök kiemelten vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését.

NÓGRÁD MEGYE

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2018. október 8. és 13. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:
október 8. (hétfő) Balassagyarmat és környéke
október 9. (kedd) Pásztó és környéke
október 11. (csütörtök) Érsekvadkert és környéke
október 12. (péntek) Bátonyterenye és környéke
október 13. (szombat) Salgótarján és környéke

A revizorok ellenőrzik az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét. Utóbbi körben kiemelten ellenőrzik a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, továbbá a pénztárgép éves felülvizsgálatát.

Az adóellenőrök a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is végezhetnek vizsgálatokat.

PEST MEGYE

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának szakemberei kiemelten ellenőrzik az építőipari, személy- és vagyonvédelmi vállalkozások alkalmazotti bejelentéseit 2018. október 1. és november 21. között.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYE

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. október 8. és 13. között kiemelten ellenőrzik a megyében működő gépjárműalkatrész-kereskedőket.

Az adóellenőrök a nyugta- és számlaadás mellett a nyilvántartások vezetését és az online pénztárgép szabályszerű működtetését is ellenőrzik.

TOLNA MEGYE

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. október 8. és 13. között kiemelten ellenőrzik a kiskereskedelmi tevékenységet folytatókat. A revizorok közterületeken és üzletekben is vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatához kapcsolódó egyéb kötelezettségek (pl. éves felülvizsgálat, nyitó készpénzkészlet rögzítése stb.) teljesítését. Az ellenőrzések során forgalomszámlálásokra is sor kerülhet.

Az ellenőrzések várható helyszínei:
2018.10.08. Decs, Bátaszék
2018.10.09. Nagydorog, Simontornya
2018.10.10. Iregszemcse
2018.10.11. Tolna, Dombóvár
2018.10.12. Bonyhád
2018.10.13. Szekszárd

A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek NAV ellenőrzések.

VAS MEGYE

A NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. október hónapban folyamatosan ellenőrzik az iskolák és az oktatási intézmények területén működő büféket, vendéglátókat. A NAV szakemberei elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják. Az ellenőrzések mellett forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

VESZPRÉM MEGYE

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. október 8. és 13. között az alábbi járások területén terveznek helyszíni ellenőrzéseket:
október 8. (hétfő) Ajka
október 9. (kedd) Pápa
október 10. (szerda) Veszprém
október 11. (csütörtök) Sümeg
október 12. (péntek) Várpalota
október 13. (szombat) Balatonalmádi

A NAV szakemberei főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják, továbbá kiemelten ellenőrzik a tényleges és bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, valamint a pénztárgépek éves felülvizsgálatát.

ZALA MEGYE
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. október 5. és 13. közözött fokozottan ellenőrzik a vagyonvédelmi vállalkozások alkalmazotti bejelentéseit.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy más tevékenységet végzők körében és másmilyen típusú ellenőrzésekre is sor kerüljön a megyében.

KIS ISTVÁN ÜZLETI TANÁCSADÓ

FORRÁS: NAV