NAV ELLENŐRZÉS 2018. X. 1. – X. 5.

ÉSZAK-BUDAPEST

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai októberben fokozottan ellenőrzik a piacokon árusító őstermelőket, valamint a közterületen, a hétvégi, illetve alkalmi piacokra kitelepülő kereskedőket. Az adóellenőrök a nyugta- és számlaadást, továbbá a termékek eredetét vizsgálják

BARANYA MEGYE

A NAV Baranya megyei munkatársai október 1. és 7. között, Harkányban, Kozármislenyben, Mágocson, Pécsváradon, Sásdon, Vásárosdombón, valamint Pécsett végeznek helyszíni ellenőrzéseket.

Az ellenőrök a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatát, a szabályos foglalkoztatást, valamint az árukészlet eredetét ellenőrzik, főként a közterületeken, a piacokon és a vásárokra kitelepülő adózóknál, a vegyesáru-kereskedőknél, ruházati kiskereskedőknél, a zöldség- és gyümölcs kiskereskedőknél, továbbá a vendéglátóhelyeken. A személyszállítók is számíthatnak a revizorok megjelenésére.

Ahol a pénztárgép által továbbított adatok ezt indokolják, ott forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

A revizorok a Baranya megyei szabadtéri rendezvényeken, fesztiválokon is ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az online pénztárgépek használatát.

FEJÉR MEGYE

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának szakemberei 2018. október 1. és 7. között Székesfehérváron, Válon valamint a Móri Bornapokon ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, valamint a foglalkoztatás szabályszerűségét. felülvizsgálatának megtörténtét.

HEVES MEGYE

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018 októberében fokozottan ellenőrzik a koszorút, virágot és mécsest árusító vállalkozásokat, kitelepüléseket. A NAV szakemberei a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét vizsgálják.

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 40. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:
október 1. (hétfő): Karácsond
október 2. (kedd): Hatvan
október 3. (szerda): Kál
október 4. (csütörtök): Mezőtárkány
október 5. (péntek): Eger

A NAV szakemberei kiemelten ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

NÓGRÁD MEGYE

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2018. október 1. és 5. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:
október 1. (hétfő) Salgótarján és környéke
október 2. (kedd) Jobbágyi, Szurdokpüspöki és környékük
október 3. (szerda) Pásztó és környéke
október 4. (csütörtök) Magyarnándor, Bercel és környékük
október 5. (péntek) Bátonyterenye és környéke

A revizorok ellenőrzik az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét. Utóbbi körben kiemelten ellenőrzik a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, továbbá a pénztárgép éves felülvizsgálatát.

Az adóellenőrök a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is végezhetnek vizsgálatokat.

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYE

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága az 40. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:
október 1. (hétfő): Nyíregyház, Kemecse,
október 2. (kedd): Kisvarsány, Gyüre,
október 3. (szerda): Jármi, Kocsord,
október 4. (csütörtök): Anarcs, Szabolcsbáka,
október 5. (péntek): Vaja, Őr.

A NAV munkatársai elsősorban a nyugta- és számlaadást vizsgálják. A revizorok a hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

VAS MEGYE

A NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai folyamatosan ellenőrzik azokat az adózókat, akiknél az üzemeltetett online pénztárgép a rögzített adóügyi eseményekről nem küld adatot a NAV felé.

Az ellenőrzések számla- és nyugtaadási kötelezettség teljesítésére, a foglalkoztatás szabályszerűségére, és az online pénztárgépekkel kapcsolatos kötelezettségekre irányulnak.

VESZPRÉM MEGYE

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. október 1. és 5. között az alábbi járások területén terveznek helyszíni ellenőrzéseket:
október 1. (hétfő) Devecser
október 2. (kedd) Pápa
október 3. (szerda) Veszprém
október 4. (csütörtök) Tapolca
október 5. (péntek) Balatonfüred

A NAV szakemberei főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják, továbbá kiemelten ellenőrzik a tényleges és bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, valamint a pénztárgépek éves felülvizsgálatát.

FORRÁS: NAV