NAV ELLENŐRZÉS 2018 IX. 24. – IX. 28.

BARANYA MEGYE

A NAV Baranya megyei munkatársai szeptember 24. és 30. között Dencsházán, Harkányban, Hobolon, Mozsgón, Nagydobszán, Sellyén, Siklóson, Szigetváron valamint Pécsett végeznek ellenőrzéseket.

A revizorok a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatát, az alkalmazottak bejelentését, valamint az áruk eredetét ellenőrzik a vidéki italkereskedőknél, élelmiszer-kiskereskedőknél, ruházati kiskereskedőknél, a zöldség-, gyümölcskereskedőknél, vendéglátóhelyeken, valamint a piacokon, vásárokon kitelepülőknél. Ahol a pénztárgép által továbbított adatok ezt indokolják, ott forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

A szakemberek a Baranya megyei szabadtéri rendezvényeken, fesztiválokon is ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, és az online pénztárgépek használatát.

BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYE

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. szeptember 26-án a miskolci Búza téri piacon ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, valamint a foglalkoztatottak bejelentését a kereskedőknél, vendéglátóknál és szolgáltatóknál.

FEJÉR MEGYE

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának szakemberei 2018. szeptember 24. és 28. között Székesfehérváron, Nagyvenyimen és Dunaújvárosban ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, valamint a foglalkoztatás szabályszerűségét. Az adóellenőrök kiemelten vizsgálják a pénztárgépek éves felülvizsgálatának megtörténtét.

HEVES MEGYE

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 39. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:
szeptember 24. (hétfő): Gyöngyössolymos
szeptember 25. (kedd): Eger
szeptember 26. (szerda): Nagyfüged
szeptember 27. (csütörtök): Hort
szeptember 28. (péntek): Ostoros

A NAV szakemberei kiemelten ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

NÓGRÁD MEGYE

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2018. szeptember 24. és 28. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:
szeptember 24. (hétfő) Pásztó és környéke
szeptember 25. (kedd) Rétság és környéke
szeptember 26. (szerda) Balassagyarmat és környéke
szeptember 27. (csütörtök) Szécsény és környéke

A revizorok ellenőrzik az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét. Utóbbi körben kiemelten ellenőrzik a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, továbbá a pénztárgép éves felülvizsgálatát.

Az adóellenőrök a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is végezhetnek vizsgálatokat.

SOMOGY MEGYE

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága a következő ellenőrzéseket végzi a 39. héten:
• kiemelt figyelmet kapnak a mobiltelefonokat és tartozékait forgalmazó üzletek,
• valamint a számítógép-szaküzletek.

A NAV munkatársai a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép megfelelő üzemeltetését, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

A közétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

VAS MEGYE

A NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai folyamatosan ellenőrzik azokat az adózókat, akiknél az üzemeltetett online pénztárgép a rögzített adóügyi eseményekről nem küld adatot a NAV felé.

Az ellenőrzések számla- és nyugtaadási kötelezettség teljesítésére, a foglalkoztatás szabályszerűségére, és az online pénztárgépekkel kapcsolatos kötelezettségekre irányulnak.

ZALA MEGYE
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. szeptember 24. és 30. közözött fokozottan ellenőrzik Zalaszentgrót és a környező települések kereskedőit, szolgáltatóit. A revizorok elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát és az alkalmazottak szabályszerű bejelentését vizsgálják, forgalomszámlálásokat végeznek.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy más településeken is lehetnek ellenőrzések.

FORRÁS: NAV