NAV ELLENŐRZÉS 2018 IX. 17. – IX. 21.

BÁCS-KISKUN MEGYE

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai kiemelten ellenőrzik szeptember 17. és 23. között Kiskunhalason a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgépek üzemeltetését a vendéglátóhelyeken és a kereskedőknél. Az ellenőrök ezen felül a foglalkoztatással kapcsolatos bejelentéseket is vizsgálhatják.

BARANYA MEGYE

A NAV Baranya megyei adóellenőrei szeptember 17. és 23. között, Lánycsókon, Mágocson, Mohácson, Sásdon, Siklóson, Villányban, valamint Pécsett végeznek ellenőrzéseket.

A hivatal szakemberei a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatát, az alkalmazottak bejelentését, valamint az áruk eredetét ellenőrzik elsősorban a ruházati kiskereskedőknél, a zöldség-, gyümölcskereskedőknél, italkereskedőknél, valamint a vendéglátóhelyeken. Ahol a pénztárgép által továbbított adatok ezt indokolják, ott forgalomszámlálásra is sor kerülhet. Ezen kívül az ellenőrök jelenlétére számíthatnak a piacokon, vásárokon kitelepülő adózók is.

A revizorok a megyei szabadtéri rendezvényeken, fesztiválokon ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, és az online pénztárgép használatát.

A revizorok a hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

BÉKÉS MEGYE

2018. szeptember 17. és 21. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai kiemelten ellenőrzik a megye területén azokat az adózókat, akik 2017-ben és 2018-ban be nem jelentett alkalmazottakat foglalkoztattak. Az adóellenőrök a foglalkoztatottak bejelentésének ellenőrzése mellett a nyugta- és számlaadást, valamint az online pénztárgépek működtetésének szabályszerűségét is vizsgálják.

BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYE

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018 szeptemberében fokozottan ellenőrzik a piacokon, vásárokon működő kereskedőknél, vendéglátóknál és szolgáltatóknál a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését.

Kiemelt helyszínek:
- szeptember 20. edelényi vásár

CSONGRÁD MEGYE

A NAV Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai szeptember 17. és 21. között fokozottan ellenőrzik az italszolgáltatókat és a vendéglátóhelyeket.

Az adóellenőrök többek között a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

FEJÉR MEGYE

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának szakemberei 2018. szeptember 17. és 21. között Székesfehérváron, Dunaújvárosban, Válon és Baracson ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, valamint a foglalkoztatás szabályszerűségét.

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYE

A NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. szeptember 22-én és 23-án fokozottan ellenőrzik a győri vendéglátó- és éjszakai szórakozóhelyeket. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is.

HAJDÚ-BIHAR MEGYE

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket 2018. szeptember 17. és 21. között:
szeptember 17. (hétfő) Hajdúböszörmény, Debrecen
szeptember 18. (kedd) Derecske, Debrecen
szeptember 19. (szerda) Létavértes, Debrecen
szeptember 20. (csütörtök) Hajdúdorog, Debrecen
szeptember 21. (péntek) Debrecen

A NAV szakemberei elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik a kereskedőknél, szolgáltatóknál.

Emellett fokozott figyelmet fordítanak az újonnan online pénztárgép használatára kötelezettek ellenőrzésére, valamint a nyugtaadást már korábban elmulasztókra, továbbá a jövedéki termékek forgalmának ellenőrzésére is.

A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYE

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. szeptember 13. és 21. között fokozottan ellenőrzik a pékségeket és pékáru üzleteket. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, a foglalkoztatottak bejelentését, de akár forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

NÓGRÁD MEGYE

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2018. szeptember 17. és 21. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:
szeptember 17. (hétfő) Bátonyterenye és környéke
szeptember 18. (kedd) Balassagyarmat és környéke
szeptember 19. (szerda) Rétság és környéke
szeptember 20. (csütörtök) Szécsény és környéke

A revizorok ellenőrzik az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét. Utóbbi körben kiemelten ellenőrzik a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, továbbá a pénztárgép éves felülvizsgálatát.

Az adóellenőrök a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is végezhetnek vizsgálatokat.

TOLNA MEGYE

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. szeptember 10. és 22. között kiemelten ellenőriznek a szüreti rendezvényeken. A revizorok közterületeken és üzletekben is vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatához kapcsolódó egyéb kötelezettségek (pl. éves felülvizsgálat, nyitó készpénzkészlet rögzítése stb.) teljesítését. Az ellenőrzések során forgalomszámlálások végzésére is sor kerülhet.

Az ellenőrzések várható helyszínei:
2018.09.17. Tolna
2018.09.18. Bonyhád
2018.09.19. Dombóvár
2018.09.20. Simontornya
2018.09.21. Dunaföldvár, Tamási
2018.09.22. Paks

A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek NAV ellenőrzések.

VESZPRÉM MEGYE

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. szeptember 17. és 21. között az alábbi településeken terveznek helyszíni ellenőrzéseket:
szeptember 17. (hétfő) Ajka, Herend, Városlőd
szeptember 18. (kedd) Berhida, Öskü, Pétfürdő
szeptember 19. (szerda)
Várpalota szeptember 20. (csütörtök) Zirc, Olaszfalu, Dudar
szeptember 21. (péntek) Veszprém

A NAV szakemberei főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják, továbbá kiemelten ellenőrzik a tényleges és bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, valamint a pénztárgépek éves felülvizsgálatát.

FORRÁS: NAV