NAV ELLENŐRZÉS 2018 IX. 10. – IX. 15.

BÁCS-KISKUN MEGYE

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a megyei szabadtéri rendezvényeken, fesztiválokon fokozottan ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését. A közzétett információ nem zárja ki, hogy más helyszíneken is lehetnek ellenőrzések.

BARANYA MEGYE

A NAV Baranya megyei munkatársai szeptember 10. és 16. között Bólyban, Mágocson, Mohácson, Pellérden, Siklóson, Szentlőrincen, Szigetváron, Vajszlón, valamint a megyeszékhelyen végeznek ellenőrzéseket.

A héten kiemelten ellenőrzik a számla- és nyugtaadást , az online pénztárgépek használatát, az alkalmazottak bejelentését, és az áruk eredetét, különösen a pékségeknél, a használtcikk-kereskedőknél, a piaci értékesítőknél, a zöldség-, gyümölcskereskedőknél, a ruházati kiskereskedőknél, valamint a vendéglátóhelyeken. A revizorok fokozott figyelmére számíthatnak a személyszállítók is.

Ahol a pénztárgép által továbbított adatok ezt indokolják, ott forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

A revizorok a Baranya megyei szabadtéri rendezvényeken és fesztiválokon is ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, és az online pénztárgépek használatát.

BÉKÉS MEGYE

2018. szeptember 5. és 11. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai kiemelten ellenőrzik a megye területén azokat az üzleteket, melyeket kockázatos minősítésű adózók üzemeltetnek. Az adóellenőrök a nyugta- és számlaadás mellett a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az online pénztárgépek működtetésének szabályszerűségét vizsgálják.

CSONGRÁD MEGYE

A NAV Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai szeptember 17. és 21. között fokozottan ellenőrzik az italszolgáltatókat és a vendéglátóhelyeket.

Az adóellenőrök többek között a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

FEJÉR MEGYE

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának szakemberei 2018. szeptember 10. és 14. között a székesfehérvári, sárbogárdi, móri és dunaújvárosi piacokon ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, valamint a foglalkoztatás szabályszerűségét.

HAJDÚ-BIHAR MEGYE

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket 2018. szeptember 10. és 14. között:
szeptember 10. (hétfő) Hajdúnánás, Debrecen
szeptember 11. (kedd) Balmazújváros, Debrecen
szeptember 12. (szerda) Nyíradony, Debrecen
szeptember 13. (csütörtök) Hajdúhadház, Téglás, Debrecen
szeptember 14. (péntek) Debrecen

A NAV szakemberei elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik a kereskedőknél, szolgáltatóknál.

Emellett fokozott figyelmet fordítanak az újonnan online pénztárgép használatára kötelezettek ellenőrzésére, valamint a nyugtaadást már korábban elmulasztókra, továbbá a jövedéki termékek forgalmának ellenőrzésére is.

A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

HEVES MEGYE

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 37. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:
szeptember 10. (hétfő): Gyöngyös
szeptember 11. (kedd): Hatvan
szeptember 12. (szerda): Tarnalelesz
szeptember 13. (csütörtök): Mátrafüred
szeptember 14. (péntek): Pétervására

A NAV szakemberei kiemelten ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE

Jász-Nagykun-Szolnok megyében a 36. és a 37. héten a papír- és írószer-kereskedők és a távol-keletről származó ruhakereskedők ellenőrzésére fokozott figyelmet fordítanak az adóellenőrök.

Az ellenőrzések során a revizorok a nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják, ahol pedig az online pénztárgép forgalmi adatai indokolják, forgalomszámlálást végeznek.

NÓGRÁD MEGYE

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2018. szeptember 10. és 14. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:
szeptember 10. (hétfő) Balassagyarmat és környéke
szeptember 11. (kedd) Szécsény és környéke
szeptember 12. (szerda) Pásztó és környéke
szeptember 13. (csütörtök) Rétság és környéke
szeptember 14. (péntek) Salgótarján és környéke

A revizorok ellenőrzik az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét. Utóbbi körben kiemelten ellenőrzik a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, továbbá a pénztárgép éves felülvizsgálatát.

Az adóellenőrök a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is végezhetnek vizsgálatokat.

PEST MEGYE

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának szakemberei kiemelten ellenőrzik - a közelgő iskolakezdésre tekintettel - a papír-, írószer kereskedőket és a távol-keleti ruházati termékekkel kereskedőket augusztus 24. és szeptember 14. között.

A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

TOLNA MEGYE

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. szeptember 10. és 22. között kiemelten ellenőriznek a szüreti rendezvényeken. A revizorok közterületeken és üzletekben is vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatához kapcsolódó egyéb kötelezettségek (pl. éves felülvizsgálat, nyitó készpénzkészlet rögzítése stb.) teljesítését. Az ellenőrzések során forgalomszámlálások végzésére is sor kerülhet.

Az ellenőrzések várható helyszínei:
2018.09.10. Őcsény-Sárpilis
2018.09.11. Paks
2018.09.12. Hőgyész-Szakály
2018.09.13. Szekszárd
2018.09.14. Szekszárd
2018.09.17. Tolna
2018.09.18. Bonyhád
2018.09.19. Dombóvár
2018.09.20. Simontornya
2018.09.21. Dunaföldvár, Tamási
2018.09.22. Paks

A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek NAV ellenőrzések.

ZALA MEGYE
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. szeptember 10. és 16. között fokozottan ellenőrzik a nagykanizsai bevásárló- és üzletközpontokban működő kereskedőket. A revizorok elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát és az alkalmazottak szabályszerű bejelentését vizsgálják, forgalomszámlálásokat végeznek.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy más településeken és más adózók tekintetében is lehetnek ellenőrzések.

FORRÁS: NAV