NAV ELLENŐRZÉS 2018 IX. 03. – IX. 07.

BÁCS-KISKUN MEGYE

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a megyei szabadtéri rendezvényeken, fesztiválokon fokozottan ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését. A közzétett információ nem zárja ki, hogy más helyszíneken is lehetnek ellenőrzések.

BARANYA MEGYE

A NAV Baranya megyei adóellenőrei szeptember 3. és 5. között Komlón, Mohácson, Ófaluban valamint Pécsett végeznek ellenőrzéseket.

A helyszíni ellenőrzések során a szakemberek továbbra is kiemelten ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatát, az alkalmazottak bejelentését, valamint az áruk eredetét a ruházati kiskereskedőknél, a piaci értékesítőknél, valamint a vendéglátóhelyeken. Ahol a pénztárgép által továbbított adatok ezt indokolják, ott forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

FEJÉR MEGYE

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának szakemberei 2018. szeptember 3. és szeptember 7. között Bicskén és Seregélyesen ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát valamint a foglalkoztatás szabályszerűségét.

HAJDÚ-BIHAR MEGYE

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket 2018. szeptember 3. és 7. között:
szeptember 3. (hétfő) Hajdúszoboszló
szeptember 4. (kedd) Hajdúszoboszló
szeptember 5. (szerda) Hajdúszoboszló
szeptember 6. (csütörtök) Hajdúszoboszló
szeptember 7. (péntek) Debrecen

A NAV szakemberei elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik a kereskedőknél, szolgáltatóknál.

Emellett fokozottan ellenőrzik az újonnan online pénztárgépet használókra, a nyugtaadást már korábban elmulasztókra, továbbá a jövedéki termékeket forgalmazókra is.

A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

PEST MEGYE

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának szakemberei kiemelten ellenőrzik - a közelgő iskolakezdésre tekintettel - a papír-, írószer kereskedőket és a távol-keleti ruházati termékekkel kereskedőket augusztus 24. és szeptember 14. között.

A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYE

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága az 36. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:
szeptember 3. (hétfő): Nyíregyháza, Baktalórántháza
szeptember 4. (kedd): Tiszalök
szeptember 5. (szerda): Mátészalka,
szeptember 6. (csütörtök): Kisvárda,
szeptember 7. (péntek): Kótaj.

A NAV munkatársai elsősorban a nyugta- és számlaadást vizsgálják. A revizorok a hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

FORRÁS: NAV