NAV ELLENŐRZÉS 2018 VIII. 27. – VIII. 31.

ÉSZAK-BUDAPEST

A NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. augusztusban kiemelten ellenőrzik a fővárosi strandokon tevékenységet végző kereskedőket és vendéglátóhelyeket, ahol főként a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát, továbbá a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy más helyszíneken is lehetnek ellenőrzések.

BÁCS-KISKUN MEGYE

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a megyei szabadtéri rendezvényeken, fesztiválokon fokozottan ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését. A közzétett információ nem zárja ki, hogy más helyszíneken is lehetnek ellenőrzések.

BARANYA MEGYE

A NAV baranyai revizorai augusztus 27. és 29. között Pécsett, Szentlőrincen, Szigetváron és Sellyén, valamint Komlón és térségében végeznek ellenőrzéseket.

Az ellenőrök a próbavásárlások során a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, és az áruk eredetét vizsgálják a kereskedőknél, vendéglátóknál és szolgáltatóknál. Ahol a pénztárgép által továbbított adatok ezt indokolják, ott forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

Megyeszerte számíthatnak ellenőrzésekre a fesztiválokra, rendezvényekre kitelepülők is.

BÉKÉS MEGYE

A NAV Békés Megyei Adó-és Vámigazgatósága 2018. augusztus 27. és 30. között a megyei piacokon, vásárokon tervez helyszíni ellenőrzéseket:
augusztus 27. (hétfő) Tótkomlós
augusztus 28. (kedd) Dévaványa, Nagyszénás
augusztus 29. (szerda) Medgyesegyháza
augusztus 30. (csütörtök) Körösladány, Orosháza, Sarkad, valamint Vésztő

A revizorok a nyugta- és számlaadást, valamint a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.

BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYE

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. augusztus 29-én a miskolci Búza téri piacon ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, valamint a foglalkoztatottak bejelentését a kereskedőknél, vendéglátóknál és szolgáltatóknál.

FEJÉR MEGYE

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának szakemberei 2018. augusztus 27. és augusztus 31. között Gárdonyban és Sárbogárdon ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát valamint a foglalkoztatás szabályszerűségét. szabályszerűségét.

HEVES MEGYE

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. augusztusban fokozottan ellenőrzik a fesztiválokon, rendezvényeken, strandok, fürdők területén működő vállalkozásokat. A NAV szakemberei kiemelten ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE

Jász-Nagykun-Szolnok Megyében augusztusban elsősorban a szezonális termékeket értékesítők, fagylaltárusok, zöldség- és gyümölcskereskedők, a strandok területén működő vállalkozások számíthatnak helyszíni ellenőrzésekre.

A közelgő iskolakezdésre tekintettel a papír-, írószer kereskedők, a távol-keleti ruházati termékekkel kereskedők ellenőrzésére is fokozott figyelmet fordítanak az adóellenőrök.

A revizorok a nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják, ahol pedig az online pénztárgép forgalmi adatai indokolják, forgalomszámlálást végeznek.

NÓGRÁD MEGYE

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2018. augusztus 27. és 31. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:
augusztus 27. (hétfő) Balassagyarmat és környéke
augusztus 28. (kedd) Jobbágyi, Szurdokpüspöki és környéke
augusztus 29. (szerda) Nagybátony és környéke
augusztus 30. (csütörtök) Bánk és környéke
augusztus 31. (péntek) Salgótarján és környéke
A revizorok ellenőrzik az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét. Utóbbi körben kiemelten ellenőrzik a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, továbbá a pénztárgép éves felülvizsgálatát.

Az adóellenőrök a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is végezhetnek vizsgálatokat.

PEST MEGYE

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának szakemberei kiemelten ellenőrzik - a közelgő iskolakezdésre tekintettel - a papír-, írószer kereskedőket és a távol-keleti ruházati termékekkel kereskedőket augusztus 24. és szeptember 14. között.

A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

VAS MEGYE

A Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai kiemelten ellenőrzik a Savaria Történelmi Karnevál 2018 rendezvényen tevékenységet végző adózókat. A rendezvény teljes időtartama alatt fokozott adóhatósági jelenlétre lehet számítani.
Az ellenőrzések a jövedéki termékeket érintő szabályok betartására, a bizonylat-kibocsátásra, a foglalkoztatás szabályszerűségére, on-line pénztárgépekkel kapcsolatos szabályok betartására irányulnak. A pénzügyőrök és az adóellenőrök kiemelt figyelmet fordítanak az engedély nélkül tevékenységet végzők kiszűrésére is.

A NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018.08.16. és 31. között kiemelten ellenőrzik a vendéglátással foglalkozó adózókat. A NAV szakemberei elsősorban a nyugta- és számlaadást, valamint az alkalmazottak bejelentését, az on-line pénztárgépekkel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

ZALA MEGYE
A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. augusztus 20. és 28. közözött fokozottan ellenőrzik a piacokon, közterületeken, szabadtéri rendezvényeken a zöldség- és gyümölcs kereskedőket valamint a szezonális termékek forgalmazóit.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

FORRÁS: NAV