NAV ELLENŐRZÉS 2018 VIII. 21. – VIII. 24.

ÉSZAK-BUDAPEST

A NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai az augusztus 8-án kezdődő Sziget Fesztiválon, az azt követő hetekben pedig az augusztus 20-ai nemzeti ünnephez kapcsolódó rendezvényeken és azok vonzáskörzetében kiemelten ellenőrzik a vendéglátó-ipari, kereskedelmi, illetve szolgáltató szektorban tevékenykedő, valamint a személyszállítást végző vállalkozásokat. A revizorok a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatát, továbbá a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.


A NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. augusztusban kiemelten ellenőrzik a fővárosi strandokon tevékenységet végző kereskedőket és vendéglátóhelyeket, ahol főként a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát, továbbá a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy más helyszíneken is lehetnek ellenőrzések.

KELET-BUDAPEST

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. augusztus 18. és 20. között fokozottan ellenőrzik a belvárosi vendéglátóhelyeket, a személyszállítást végzőket, a piacokra, fesztiválokra, rendezvényekre kitelepülőket valamint az ajándékárusokat. A revizorok a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését valamint az online pénztárgépek használatát vizsgálják.

BÁCS-KISKUN MEGYE

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a megyei szabadtéri rendezvényeken, fesztiválokon fokozottan ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését. A közzétett információ nem zárja ki, hogy más helyszíneken is lehetnek ellenőrzések.

BARANYA MEGYE

A NAV Baranya megyei szakemberei augusztus 16. és 19. között a megyeszékhelyen, Hosszúhetényben, Kozármislenyben, és Magyarhertelenden ellenőriznek.

Az ellenőrzésekkor a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, illetve az online pénztárgép használatát vizsgálják a revizorok elsősorban a vendéglátóhelyeken, a fagylaltárusoknál és a zöldség-, gyümölcskereskedőknél. Ellenőrzésekre számíthatnak a szabadidős szolgáltatást kínálók és a személyszállítást végzők is.

A NAV szakemberei ezen időszakban a megye valamennyi településén is végezhetnek ellenőrzéseket, különösen a nagyobb rendezvényeken számíthatnak az adózók az adóhatóság fokozott jelenlétére.

CSONGRÁD MEGYE

A NAV Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai augusztus 21. és 26. között fokozottan ellenőrzik a strandokon tevékenységet végző kereskedőket és vendéglátóhelyeket a megyében.

Az adóellenőrök többek között a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

FEJÉR MEGYE

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának szakemberei 2018. augusztus 21. és augusztus 24. között Enyingen és Dunaújvárosban ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát valamint a foglalkoztatás szabályszerűségét.

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYE

A NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. augusztus 17-én és 18-án fokozottan ellenőrzik a győri vendéglátó- és éjszakai szórakozóhelyeket. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is.

HEVES MEGYE

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. augusztusban fokozottan ellenőrzik a fesztiválokon, rendezvényeken, strandok, fürdők területén működő vállalkozásokat. A NAV szakemberei kiemelten ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE

Jász-Nagykun-Szolnok Megyében augusztusban elsősorban a szezonális termékeket értékesítők, fagylaltárusok, zöldség- és gyümölcskereskedők, a strandok területén működő vállalkozások számíthatnak helyszíni ellenőrzésekre.

A közelgő iskolakezdésre tekintettel a papír-, írószer kereskedők, a távol-keleti ruházati termékekkel kereskedők ellenőrzésére is fokozott figyelmet fordítanak az adóellenőrök.

A revizorok a nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják, ahol pedig az online pénztárgép forgalmi adatai indokolják, forgalomszámlálást végeznek.

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYE

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai fokozottan ellenőrzik a vendéglátóhelyeket, valamint a közterületen és kitelepüléseken árusítókat augusztus 13. és 26. között. Az adóellenőrök kiemelten vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát és az alkalmazottak bejelentését.

NÓGRÁD MEGYE

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2018. augusztus 21. és 24. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:
augusztus 21. (kedd) Pásztó és környéke
augusztus 22. (szerda) Rétság és környéke
augusztus 23. (csütörtök) Bátonyterenye és környéke
augusztus 24. (péntek) Salgótarján és környéke

A revizorok ellenőrzik az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét. Utóbbi körben kiemelten ellenőrzik a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, továbbá a pénztárgép éves felülvizsgálatát.

Az adóellenőrök a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is végezhetnek vizsgálatokat.

TOLNA MEGYE

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. augusztus 13. és 24. között kiemelten ellenőrzik a vendéglátókat, különösen a szezonális tevékenységet folytatókat. A revizorok közterületeken és üzletekben is vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az árukészlet eredetét. Az ellenőrzések során forgalomszámlálásokra is sor kerülhet.

Az ellenőrzések várható helyszínei:
2018.08.21. Bátaszék
2018.08.22. Szekszárd
2018.08.23. Tolnanémedi, Simontornya
2018.08.24. Tolna, Bogyiszló

A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek NAV ellenőrzések.

VAS MEGYE

A Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai kiemelten ellenőrzik a Savaria Történelmi Karnevál 2018 rendezvényen tevékenységet végző adózókat. A rendezvény teljes időtartama alatt fokozott adóhatósági jelenlétre lehet számítani. Az ellenőrzések a jövedéki termékeket érintő szabályok betartására, a bizonylat-kibocsátásra, a foglalkoztatás szabályszerűségére, on-line pénztárgépekkel kapcsolatos szabályok betartására irányulnak. A pénzügyőrök és az adóellenőrök kiemelt figyelmet fordítanak az engedély nélkül tevékenységet végzők kiszűrésére is.

A NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018.08.16. és 31. között kiemelten ellenőrzik a vendéglátással foglalkozó adózókat. A NAV szakemberei elsősorban a nyugta- és számlaadást, valamint az alkalmazottak bejelentését, az on-line pénztárgépekkel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

ZALA MEGYE
A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. augusztus 20. és 28. közözött fokozottan ellenőrzik a piacokon, közterületeken, szabadtéri rendezvényeken a zöldség- és gyümölcskereskedőket valamint a szezonális termékek forgalmazóit.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

FORRÁS: NAV