NAV ELLENŐRZÉS 2018 VIII. 06. – VIII. 10.

ÉSZAK-BUDAPEST

A NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai az augusztus 8-án kezdődő Sziget Fesztiválon, az azt követő hetekben pedig az augusztus 20-ai nemzeti ünnephez kapcsolódó rendezvényeken és azok vonzáskörzetében kiemelten ellenőrzik a vendéglátó-ipari, kereskedelmi, illetve szolgáltató szektorban tevékenykedő, valamint a személyszállítást végző vállalkozásokat. A revizorok a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatát, továbbá a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.

BÁCS-KISKUN MEGYE

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a megyei szabadtéri rendezvényeken, fesztiválokon fokozottan ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését. A közzétett információ nem zárja ki, hogy más helyszíneken is lehetnek ellenőrzések.

BÉKÉS MEGYE

2018. augusztus 6. és 10. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai elsősorban a piacokon, közterületeken és a közutak mellett szezonális gyümölcsárusítást végzőket ellenőrzik a megye egész területén. Az adóellenőrök a nyugta- és számlaadás mellett a foglalkoztatottak bejelentését ellenőrzik.

CSONGRÁD MEGYE

A NAV Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai augusztus 6. és 10. között fokozottan ellenőrzik a távol-keletről származó ruházati termékeket értékesítő kereskedőket a megyében.

Az adóellenőrök többek között a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

FEJÉR MEGYE

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának szakemberei 2018. augusztus 6. és 10. között a Velencei-tónál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát valamint a foglalkoztatás szabályszerűségét.

HEVES MEGYE

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 32. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:
augusztus 6. (hétfő): Gyöngyös
augusztus 7. (kedd): Poroszló és környéke
augusztus 8. (szerda): Pétervására
augusztus 9. (csütörtök): Szilvásvárad
augusztus 10. (péntek): Eger

A NAV szakemberei kiemelten ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE

Jász-Nagykun-Szolnok Megyében augusztusban elsősorban a szezonális termékeket értékesítők, fagylaltárusok, zöldség- és gyümölcskereskedők, a strandok területén működő vállalkozások számíthatnak helyszíni ellenőrzésekre.

A közelgő iskolakezdésre tekintettel a papír-, írószerkereskedők, a távol-keleti ruházati termékekkel kereskedők ellenőrzésére is fokozott figyelmet fordítanak az adóellenőrök.

A revizorok a nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják, ahol pedig az online pénztárgép forgalmi adatai indokolják, forgalomszámlálást végeznek.

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYE

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. július 31. és augusztus 12. között fokozottan ellenőrzik a strandok, fürdők területén működő vállalkozásokat. Az adóellenőrök kiemelten vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát és az alkalmazottak bejelentését.

NÓGRÁD MEGYE

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2018. augusztus 6. és 11. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:
augusztus 6. (hétfő) Szécsény és környéke
augusztus 7. (kedd) Pásztó és környéke
augusztus 8. (szerda) Balassagyarmat és környéke
augusztus 9. (csütörtök) Rétság és környéke
augusztus 10. (péntek) Salgótarján és környéke
augusztus 11. (szombat) Szécsény és környéke

Az ellenőrök elsősorban a fagylaltozóknál, cukrászdáknál, illetve a hétvégén falunapok, rendezvények, fesztiválok helyszínein vizsgálódnak.

A revizorok ellenőrzik az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét. Utóbbi körben kiemelten ellenőrzik a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, továbbá a pénztárgép éves felülvizsgálatát.

Az adóellenőrök a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is végezhetnek vizsgálatokat.

SOMOGY MEGYE

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága a következő ellenőrzéseket végzi a 31-32. héten:
Folytatódnak az idegenforgalmi szezonhoz köthető ellenőrzések, a szállásadók, strandok, rendezvények, fagylaltozók, vendéglátók továbbra is a figyelem központjában lesznek.
A vendéglátóhelyeken a kedvezményes, 5 százalékos áfamértéket alkalmazók esetében figyelmet fordítanak az ellenőrök a turizmusfejlesztési hozzájárulással kapcsolatos bevallási kötelezettségek teljesítésére is.

Azok az adózók, akik valamilyen szempontból mulasztást követtek el a nyári működésük alatt, mindenképpen számíthatnak a kontroll-ellenőrzésekre is augusztusban.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

VESZPRÉM MEGYE

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. augusztus 1. és 10. között Balatonfüreden és környékén végeznek helyszíni ellenőrzéseket. Azok az adózók, akik a nyári szezon alatt valamilyen mulasztást követtek el, ismételt ellenőrzésekre számíthatnak.

A NAV szakemberei főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják, illetve adott esetben az ellenőrzések mellett forgalomszámlást is végeznek.

A közzétett információk nem zárják ki, hogy a megye többi településein is lehetnek ellenőrzések.

ZALA MEGYE
A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. augusztus 6. és 12. között fokozott ellenőrzést végeznek a legkedveltebb üdülőhelyeken és azok környékén. A revizorok elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát és az alkalmazottak szabályszerű bejelentését vizsgálják, forgalomszámlálásokat végeznek.

A közzétett adatok nem zárják ki, hogy a megye többi településein is lehetnek ellenőrzések.

FORRÁS: NAV