NAV ELLENŐRZÉS 2018 VII. 30 – VIII. 03.

NAV ELLENŐRZÉS 2018 VII. 30 – VIII. 03.

BÁCS-KISKUN MEGYE

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a megyei szabadtéri rendezvényeken, fesztiválokon fokozottan ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését. A közzétett információ nem zárja ki, hogy más helyszíneken is lehetnek ellenőrzések.

 

BARANYA MEGYE

A baranyai revizorok július 30. és augusztus 1. között Pécsett, Pellérden, Siklóson és Mohácson végeznek ellenőrzéseket.

Elsősorban a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatát ellenőrzik a revizorok a vendéglátóhelyeken, a kávézókban, cukrászdákban és fagylaltozókban. Az ellenőrzések során a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét is vizsgálják a hivatal munkatársai. Ahol a pénztárgép által továbbított adatok ezt indokolják, ott forgalomszámlálásra is számíthatnak a kereskedők, vendéglátósok.

Megyeszerte számíthatnak a revizorok megjelenésére a fesztiválokra, rendezvényekre kitelepülők is.

BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYE

Ellenőrzés az ónodi vásáron

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. augusztus 2-án az ónodi országos kirakodó vásáron ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az áruk eredetét, továbbá a foglalkoztatottak bejelentését a kereskedőknél, vendéglátóknál és szolgáltatóknál.

CSONGRÁD MEGYE

A NAV Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai augusztus 6. és 10. között fokozottan ellenőrzik a távol-keletről származó ruházati termékeket értékesítő kereskedőket a megyében.

Az adóellenőrök többek között a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

FEJÉR MEGYE

Operatív ellenőrzések július 30. és augusztus 3. között Etyeken, Adonyban, Pázmándon, Seregélyesen, Székesfehérvárott valamint Dunaújvárosban

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának szakemberei 2018. július 30. és augusztus 3. között Etyeken, Adonyban, Pázmándon, Seregélyesen, Székesfehérvárott valamint Dunaújvárosban ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, illetve a foglalkoztatás szabályszerűségét.

HAJDÚ-BIHAR MEGYE

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága az ellenőrzések kiemelt helyszíneinek nyilvánosságra hozatalával szeretné felhívni az adózók figyelmét, hogy nyugta-, számlaadási kötelezettségüknek körültekintően tegyenek eleget.

A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek NAV ellenőrzések.

A 2018/31. heti operatív ellenőrzések tervezett helyszínei Hajdú-Bihar megyében:
július 30. Hétfő: Debrecen, Létavértes
július 31. Kedd: Hajdúszoboszló
augusztus 01. Szerda: Hajdúhadház, Téglás
augusztus 02. Csütörtök: Hajdúböszörmény
augusztus 03. Péntek: Hajdúnánás

A NAV munkatársai az operatív ellenőrzésekkor elsősorban azt vizsgálják, hogy a kereskedők, szolgáltatók adnak-e szabályos bizonylatot, online pénztárgépeiket megfelelően használják-e, a vállalkozások bejelentik-e alkalmazottaikat. Emellett fokozott figyelmet fordítanak majd az újonnan online pénztárgép használatára kötelezett kör ellenőrzésére, valamint a nyugtaadási kötelezettségüket már korábban elmulasztókra.

HEVES MEGYE

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 31. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:
július 30. (hétfő): Balaton
július 31. (kedd): Besenyőtelek
augusztus 1. (szerda): Gyöngyös
augusztus 2. (csütörtök): Kisköre
augusztus 3. (péntek): Eger

A NAV szakemberei kiemelten ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. augusztusban fokozottan ellenőrzik a fesztiválokon, rendezvényeken, strandok, fürdők területén működő vállalkozásokat. A NAV szakemberei kiemelten ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE

Jász-Nagykun-Szolnok megyében júliusban a NAV munkatársaira elsősorban azokban az üzletekben kell számítani, ahol az online pénztárgép üzembe helyezése óta még nem volt ellenőrzés.

Emellett a nyári rendezvényeken, fesztiválokon, valamint a strandok, fürdők területén értékesítők is számíthatnak ellenőrzésekre.

NÓGRÁD MEGYE

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2018. július 30. és augusztus 03. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:
július 30. (hétfő) Szécsény és környéke,
július 31. (kedd) Balassagyarmat és környéke,
augusztus 01. (szerda) Pásztó és környéke,
augusztus 02. (csütörtök) Bátonyterenye és környéke,
augusztus 03. (péntek) Salgótarján és környéke.

A revizorok vizsgálják az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét. Utóbbi körben kiemelten ellenőrzik a tényleges és a bizonylatolt kasszatartalom, illetve a napi nyitó pénzkészlet egyezőségét, továbbá a pénztárgép kötelező éves felülvizsgálatának elvégeztetését.

Az adóellenőrök a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is végezhetnek vizsgálatokat.

PEST MEGYE

Ellenőrzések a Hungaroringen

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2018. július 23. és 28. között kiemelt ellenőrzéseket végez a HUNGARORING területén és a környező településeken.

Ellenőrzése elsősorban a vendéglátóhelyek, a kitelepülések, az ajándék és szuvenír árusok, az élelmiszer kiskereskedések, a személyszállítási szolgáltatást végzők, a szálláshely- szolgáltatók, a turisztikai szolgáltatók számíthatnak.

A NAV szakemberei elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik a kereskedőknél, szolgáltatóknál.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYE

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága az 31. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:
július 30. (hétfő): Nyíregyháza,
július 31. (kedd): Nyírbátor, Nyírvasvári,
augusztus 1. (szerda): Tiszavasvári, Tiszalök,
augusztus 2. (csütörtök): Vásárosnamény,
augusztus 3. (péntek): Nagyhalász.

A NAV munkatársai elsősorban a nyugta- és számlaadást vizsgálják. A revizorok a hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

FORRÁS: NAV