NAV ELLENŐRZÉS 2018 VII. 23 – 27.

NAV ELLENŐRZÉS 2018 VII. 23 – 27.

BÁCS-KISKUN MEGYE

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai júliusban a megye területén szabadtéri rendezvényeken, fesztiválokon fokozottan ellenőrzik a számla-, és nyugtaadást, foglalkoztatottak bejelentését.

BARANYA MEGYE

A NAV Baranya megyei revizorai július 23. és 25. között Magyarszéken, Mohácson és Orfűn végeznek ellenőrzéseket.

Magyarszéken és Orfűn elsősorban a vendéglátóhelyek számíthatnak a revizorok megjelenésére. Az ellenőrök különösen a számla- és nyugtaadást, valamint a foglalkoztatottak bejelentését ellenőrzik. Mohácson és vonzáskörzetében a kiskereskedőknél a számla- és nyugtaadást és az online pénztárgépek használatát vizsgálják az ellenőrök.

A NAV revizorai a megyeszékhelyen és a megye valamennyi településén is végezhetnek ellenőrzéseket.

BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYE

Strandok ellenőrzése Borsodban

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai júliusban fokozottan ellenőrzik a strandokon tevékenységet végző kereskedőknél és vendéglátóhelyeken a számla- és nyugtaadást, továbbá a foglalkoztatottak bejelentését.

FEJÉR MEGYE

Operatív ellenőrzések a FEZEN Fesztiválon

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának szakemberei 2018. július 23. és 28. között a FEZEN Fesztiválon ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát valamint a foglalkoztatás szabályszerűségét.

HAJDÚ-BIHAR MEGYE

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket 2018. július 23. és 29. között:
július 23. Hétfő: Sáránd
július 24. Kedd: Mikepércs
július 25. Szerda: Debrecen-Józsa
július 26. Csütörtök: Balmazújváros
július 27. Péntek: Debrecen

A NAV szakemberei elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik a kereskedőknél, szolgáltatóknál.

A pénzügyőrök fokozott figyelmet fordítanak a jövedéki termékek forgalmának ellenőrzésére is.

A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

HEVES MEGYE

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. július hónapjában a társhatóságokkal párhuzamosan fokozottan ellenőrzik a Heves megye területén piacokon, vásárokon tevékenységet folytató vállalkozásokat. A NAV szakemberei kiemelten ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE

Jász-Nagykun-Szolnok megyében júliusban a NAV munkatársaira elsősorban azokban az üzletekben kell számítani, ahol az online pénztárgép üzembe helyezése óta még nem volt ellenőrzés.

Emellett a nyári rendezvényeken, fesztiválokon, valamint a strandok, fürdők területén értékesítők is számíthatnak ellenőrzésekre.

NÓGRÁD MEGYE

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2018. július 23. és 27. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:
július 23. (hétfő) Pásztó és környéke
július 24. (kedd) Balassagyarmat és környéke
július 25. (szerda) Szécsény és környéke
július 26. (csütörtök) Bátonyterenye és környéke
július 27. (péntek) Salgótarján és környéke

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága a nyári turisztikai szezonban a vendéglátóhelyeken, a szezonális árusítóhelyeken, strandokon és a rendezvényeken a különböző szolgáltatók és értékesítők – a lángos-, palacsinta-, fagylaltárusok – ellenőrzését tervezi. Kiemelt célterületnek számítanak a nyári turisztikai idényben megrendezésre kerülő falunapok, rendezvények, fesztiválok.

A revizorok vizsgálják az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét. Utóbbi körben kiemelten ellenőrzik a tényleges és a bizonylatolt kasszatartalom, illetve a napi nyitó pénzkészlet egyezőségét, továbbá a pénztárgép kötelező éves felülvizsgálatának elvégeztetését.

Az adóellenőrök a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is végezhetnek vizsgálatokat.

PEST MEGYE

Ellenőrzések a Hungaroringen

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2018. július 23. és 28. között kiemelt ellenőrzéseket végez a HUNGARORING területén és a környező településeken.

Ellenőrzése elsősorban a vendéglátóhelyek, a kitelepülések, az ajándék és szuvenír árusok, az élelmiszer kiskereskedések, a személyszállítási szolgáltatást végzők, a szálláshely- szolgáltatók, a turisztikai szolgáltatók számíthatnak.

A NAV szakemberei elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik a kereskedőknél, szolgáltatóknál.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

FORRÁS: NAV