NAV ELLENŐRZÉS 2018 VII. 16 – 20.

NAV ELLENŐRZÉS 2018 VII. 16 – 20.

BÁCS-KISKUN MEGYE

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai júliusban a megye területén szabadtéri rendezvényeken, fesztiválokon fokozottan ellenőrzik a számla-, és nyugtaadást, foglalkoztatottak bejelentését.

BARANYA MEGYE

A NAV Baranya megyei munkatársai július 16. és 18. között Siklóson, Szalántán, valamint Pécsett végeznek ellenőrzéseket.

Siklóson – elsősorban a vendéglátóhelyeken – a nyugta- és számlaadást valamint a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják. Szalántán és vonzáskörzetében pedig a nyugta- és számlaadás mellett az online pénztárgépek használatát ellenőrzik a kiskereskedők körében.

A NAV revizorai a megyeszékhelyen és a megye valamennyi településén is végezhetnek ellenőrzéseket.

FEJÉR MEGYE

Operatív ellenőrzések július 16. és 22. között a strandokon és a személyszállítóknál

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának szakemberei 2018. július 16. és 22. között ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek megfelelő használatát a strandokon, illetve a személyszállítóknál.

HEVES MEGYE

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. július hónapjában a társhatóságokkal párhuzamosan fokozottan ellenőrzik a Heves megye területén piacokon, vásárokon tevékenységet folytató vállalkozásokat. A NAV szakemberei kiemelten ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE

Jász-Nagykun-Szolnok megyében júliusban a NAV munkatársaira elsősorban azokban az üzletekben kell számítani, ahol az online pénztárgép üzembe helyezése óta még nem volt ellenőrzés.

Emellett a nyári rendezvényeken, fesztiválokon, valamint a strandok, fürdők területén értékesítők is számíthatnak ellenőrzésekre.

NÓGRÁD MEGYE

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága a nyári turisztikai szezonban a vendéglátóhelyeken, a szezonális árusítóhelyeken, strandokon és a rendezvényeken a különböző szolgáltatók és értékesítők – a lángos-, palacsinta-, fagylaltárusok – ellenőrzését tervezi. Kiemelt célterületnek számítanak a nyári turisztikai idényben megrendezésre kerülő falunapok, rendezvények, fesztiválok.

A revizorok vizsgálják az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét. Utóbbi körben kiemelten ellenőrzik a tényleges és a bizonylatolt kasszatartalom, illetve a napi nyitó pénzkészlet egyezőségét, továbbá a pénztárgép kötelező éves felülvizsgálatának elvégeztetését.

Az adóellenőrök a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is végezhetnek vizsgálatokat.

PEST MEGYE

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. júliusban kiemelten ellenőrzik a Pest megye területén található fürdőket és strandokat.

A NAV szakemberei elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik a kereskedőknél, szolgáltatóknál.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

SOMOGY MEGYE

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága a következő kiemelt helyszíneken végez ellenőrzéseket a 28. héten: strandok, fürdők, rendezvények, fesztiválok, lángos, fagylaltárusok.

A rendezvényeken, vendéglátóhelyeken a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép megfelelő üzemeltetését, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják a revizorok.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

VAS MEGYE

A NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. július 11. és 22. között kiemelten ellenőrzik a strandokon és azok környékén működő vendéglátóhelyeket, a szezonális árusokat. Az ellenőrök elsősorban a nyugta- és számlaadást, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják, valamint forgalomszámlálásokat végeznek.

VESZPRÉM MEGYE

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai július első két hetében kiemelten ellenőrzik a balatonfüredi, valamint a tapolcai járás vendéglátóhelyeit, kereskedőit.

A revizorok elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik.

FORRÁS: NAV