NAV ELLENŐRZÉS 2018 VII. 09 – 13.

NAV ELLENŐRZÉS 2018 VII. 09 – 13.

DÉL-BUDAPEST

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. július 9. és 13. között kiemelten ellenőrzik a budapesti strandokon és azok környékén működő vendéglátóhelyeket, a szezonális árusokat és a turisztikai rendezvényeken kereskedőket. Emellett a taxisok is számíthatnak ellenőrzésekre.

Az adóellenőrök a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, illetve a foglalkoztatás szabályszerűségét vizsgálják.

KELET-BUDAPEST

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatósága 2018. július 9. és 13. között kiemelten ellenőrzi a pékségeket, a fagylaltozókat, valamint az édességárusokat.

A fokozott ellenőrzés során a revizorok a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az online pénztárgépek használatát vizsgálják.

BÁCS-KISKUN MEGYE

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai júliusban a megye területén szabadtéri rendezvényeken, fesztiválokon fokozottan ellenőrzik a számla-, és nyugtaadást, foglalkoztatottak bejelentését.

BARANYA MEGYE

A NAV Baranya megyei revizorai július 9. és 11. között Harkányban, Komlón, Kozármislenyben, valamint Pécsett végeznek ellenőrzéseket.

Harkányban elsősorban cukrászdákban, vendéglátóhelyeken jelenhetnek meg a revizorok. Az ellenőrök különösen a számla- áés nyugtaadást és a foglalkoztatottak bejelentését ellenőrzik. Komlón, Kozármislenyben és vonzáskörzetükben a használtcikk-kereskedőknél és egyéb, kiskereskedelmi üzletekben ellenőriznek a hivatal munkatársai. A próbavásárlások során a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatát vizsgálják.

A megyeszékhelyen a piaci kiskereskedők, illetve a személyszállítást végzők számíthatnak az ellenőrök fokozott jelenlétére.

BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYE

Strandok ellenőrzése Borsodban

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. július 9. és 13. között fokozottan ellenőrzik a strandokon tevékenységet végző kereskedőknél és vendéglátóhelyeken a számla- és nyugtaadást, továbbá a foglalkoztatottak bejelentését.

A vállalkozások az alábbi településeken számíthatnak ellenőrzésekre:
- július 9. (hétfő) Bogács
- július 10. (kedd) Sárospatak
- július 11. (szerda) Tiszaújváros
- július 12. (csütörtök) Miskolc
- július 13. (péntek) Miskolc

FEJÉR MEGYE

Operatív ellenőrzések a Velencei-tónál és az EFOTT Fesztiválon

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának adóellenőrei 2018. július 2. és 6. között a Bicskén, Dunaújvárosban, Enyingen és Sárbogárdon működő adózók körében kiemelten ellenőrzi a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, a foglalkoztatást szabályszerűségét és forgalomszámlálást végez.

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYE

Dinnyeárusok fokozott ellenőrzése Győrben július 4. és 15. között

A NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. július 4. és 15. között fokozottan ellenőrzik Győrben a közterületekre, nagyobb bevásárlóközpontok közelébe kitelepült dinnyeárusokat. Az ellenőrök kiemelten vizsgálják a nyugta- és számlaadást és az alkalmazottak bejelentését.

HEVES MEGYE

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. július hónapjában a társhatóságokkal párhuzamosan fokozottan ellenőrzik a Heves megye területén piacokon, vásárokon tevékenységet folytató vállalkozásokat. A NAV szakemberei kiemelten ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 28. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:
július 9. (hétfő): Hatvan, Kerekharaszt
július 10. (kedd): Karácsond
július 11. (szerda): Eger
július 12. (csütörtök): Kisköre
július 13. (péntek): Füzesabony

A NAV szakemberei kiemelten ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE

Jász-Nagykun-Szolnok megyében júliusban a NAV munkatársaira elsősorban azokban az üzletekben kell számítani, ahol az online pénztárgép üzembe helyezése óta még nem volt ellenőrzés.

Emellett a nyári rendezvényeken, fesztiválokon, valamint a strandok, fürdők területén értékesítők is számíthatnak ellenőrzésekre.

NÓGRÁD MEGYE

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2018. július 9. és 13. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:
július 9. (hétfő) Bátonyterenye és környéke
július 10. (kedd) Salgótarján és környéke
július 11. (szerda) Pásztó és környéke
július 12. (csütörtök) Bánk és környéke
július 13. (péntek) Balassagyarmat és környéke

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága a nyári turisztikai szezonban a vendéglátóhelyeken, a szezonális árusítóhelyeken, strandokon és a rendezvényeken a különböző szolgáltatók és értékesítők – a lángos-, palacsinta-, fagylaltárusok – ellenőrzését tervezi. Kiemelt célterületnek számítanak a nyári turisztikai idényben megrendezésre kerülő falunapok, rendezvények, fesztiválok.

A revizorok vizsgálják az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét. Utóbbi körben kiemelten ellenőrzik a tényleges és a bizonylatolt kasszatartalom, illetve a napi nyitó pénzkészlet egyezőségét, továbbá a pénztárgép kötelező éves felülvizsgálatának elvégeztetését.

Az adóellenőrök a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is végezhetnek vizsgálatokat.

PEST MEGYE

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. júliusban kiemelten ellenőrzik a Pest megye területén található fürdőket és strandokat.

A NAV szakemberei elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik a kereskedőknél, szolgáltatóknál.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

SOMOGY MEGYE

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága a következő kiemelt helyszíneken végez ellenőrzéseket a 28. héten: strandok, fürdők, rendezvények, fesztiválok, lángos, fagylaltárusok.

A rendezvényeken, vendéglátóhelyeken a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép megfelelő üzemeltetését, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják a revizorok.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYE

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága az 28. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:
július 9. (hétfő): Nyíregyháza
július 10. (kedd): Tiszavasvári
július 11. (szerda): Fehérgyarmat
július 12. (csütörtök): Kisvárda
július 13. (péntek): Nyírpazony

A NAV munkatársai elsősorban a nyugta- és számlaadást vizsgálják. A revizorok a hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

VESZPRÉM MEGYE

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai július első két hetében kiemelten ellenőrzik a balatonfüredi, valamint a tapolcai járás vendéglátóhelyeit, kereskedőit.

A revizorok elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik.

ZALA MEGYE
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. július 2. és 15. között fokozottan ellenőrzik a fürdőhelyeket és strandokat. A revizorok elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát és az alkalmazottak szabályszerű bejelentését vizsgálják, forgalomszámlálásokat végeznek.

A közzétett adatok nem zárják ki, hogy a megye többi településein is lehetnek ellenőrzések.

FORRÁS: NAV